Roosters voor hoogbouw

Vroeger werd hoogbouw vooral ingezet voor kantoren, universiteiten en ziekenhuizen. Mede door verstedelijking en het tekort aan (betaalbare) woonruimte, worden er in grote steden steeds meer hoogbouw appartementen (ofwel gestapelde woningbouw) toegepast. Daarnaast worden de appartementen ook steeds vaker gebouwd op geluid intensieve locaties, bijvoorbeeld in de nabijheid van drukke (snel)wegen en spoorlijnen.

Om te zorgen voor een prettige en gezonde leefomgeving moeten hoogbouw appartementen worden voorzien van voldoende ventilatie. Om echter aan de eisen van het geluidbeleid te kunnen voldoen en te zorgen voor een geluidsluwe gevel wordt er gebruik gemaakt van akoestische ventilatieroosters. Deze roosters zorgen er tevens voor dat naar binnen tredend geluid tot een acceptabel niveau wordt gereduceerd.

AL-R akoestische roosters voor hoogbouw

Akoestische roosters van Alara-Lukagro worden al succesvol toegepast in verschillende woontorens. Onze standaard AL-R roosters zijn verkrijgbaar in vier verschillende modellen met elk hun eigen eigenschappen. Geluidsreductie oplopend met een geteste Rw 12dB tot en met Rw 27 dB, waarbij in detail de R’a rail en/of R’a weg kan worden berekend. Daarnaast kunnen de roosters indien gewenst tevens worden uitgevoerd met een aangepaste luchtspleet zodat elke gewenste combinatie van drukverlies òf K-factor en geluiddemping kan worden bereikt.

AL-R ventilatieroosters kunnen zowel direct in de gevel als in combinatie met geluidsboxen of andere gevelelementen worden toegepast. Om een optimaal resultaat te bereiken werken wij nauw samen met aannemers, gevelbouwers en producenten van onder andere composiet oplossingen en balkonbeglazing. De roosters zijn in vrijwel iedere (RAL-)kleur leverbaar, waardoor ze exact kunnen aansluiten op de rest van het wooncomplex.

Getest

Onze roosters zijn getest op verschillende eigenschappen, waaronder de luchtgeluidsisolatie, aerodynamische weerstand, de doorvalveiligheid en materiaalgedrag tijdens brand. Zo bent u, na het toepassen van Alara-Lukagro roosters, zeker van een optimaal woongenot op het gebied van akoestiek, ventilatie en veiligheid.

Webinar Roosters voor hoogbouw

Tijdens de webinar ‘Akoestische roosters voor hoogbouw’ vertellen Leo van Haren van DGMR, Bauke Knottnerus van Efectis en Micha de Jong  waar je op moet letten bij de toepassing van akoestische ventilatieroosters in hoogbouw.

Bekijk hier de webinar over roosters voor hoogbouw

Projecten

Bekijk projecten met roosters voor hoogbouw:

Meer informatie?

Heeft u een uitdaging op het gebied van geluidshinder? Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 ronald@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.