Chemie en petrochemie

De Nederlandse chemische industrie speelt op wereldniveau mee. Ook op het gebied van onderzoek, kennisontwikkeling en innovatie zit Nederland bij de beste landen ter wereld. Wij bieden deze industrie oplossingen voor het beheersen van lawaai in en rondom de bedrijven.

Advies op maat?

Scroll naar beneden

Geluidbronnen

Veel voorkomende geluidbronnen in de (petro)chemie zijn o.a. machines en installaties zoals blowers, pompen, compressoren en centrifugaalventilatoren, en veiligheidsventielen van stoomafblaasleidingen.

Industriële geluiddempers

Voor het dempen van geluid uit een uitlaat, schoorsteen, ventilatiekanaal, etc. bieden wij diverse typen geluiddempers. We beschikken over geavanceerde rekenprogramma’s om de meest optimale demper te bepalen, op basis van luchtflow en geluiddemping.

Geluiddempers

Afblaasdempers

Vooral afblaasdempers worden regelmatig toegepast in de (petro)chemie. Veiligheidsventielen of afsluiters blazen onder hoge druk plotseling stoom of gas af wat veel lawaai veroorzaakt. In een afblaasgeluiddemper wordt deze druk geleidelijk afgebouwd in verschillende druktrappen, waarbij het frequentiespectrum verschuift. Daarna wordt het resterende geluid in de absorptiekamer gereduceerd.

Afblaasdempers

Geluidsisolerende omkastingen

Een omkasting beschermd uw machines en installaties tegen invloeden van buiten en voorkomt uitstraling van geluidsoverlast. We verzorgen indien gewenst:

 • Staalconstructie onder CE (EN1090)
 • FEM analyse – sterkteberekening
 • CFD analyse
 • 3D tekeningen
 • Benodigde documentatie

Mogelijkheden omkasting

We berekenen geluid- en luchtstromen waarmee u verzekerd bent van hoge geluidsisolatie en optimale prestatie van uw machine. Door maatwerk heeft u grote keuze vrijheid, zoals diverse paneeltypes, toegankelijkheid door deuren en luiken, of installatie van elektronische apparatuur zoals verlichting, HVAC, etc.

Bekijk alle mogelijkheden:

Geluidsisolerende omkasting

Industriële deuren

Industriële deuren hebben vaak specifieke uitvoeringen. Wij ontwikkelen deze deuren project specifiek. Eigenschappen zijn getest en gecertificeerd.

 • Geluidsisolatie
 • Brandwerendheid
 • Inbraakwerend
 • Lucht-, wind-, waterdicht
 • Afmetingen naar wens: extra grote deuren gecertificeerd leverbaar

Geluidsisolerende deuren

Roosters en ventilatiesystemen

Wanneer een installatie al binnen in een ruimte staat is ventilatie nodig. Hiervoor ontwerpen wij complete ventilatiesets inclusief geluiddempers, schoorstenen, ventilatoren, filters, kanaalwerk, jalouziekleppen, brandkleppen en regenkappen. Ook compleet ventilerende wanden, opgebouwd uit geluiddempende roosters behoort tot de mogelijkheden.

Geluiddempende roosters

Complete ventilatie sets

Werkwijze & certificaten

Hoe wij uw project tot een succes maken? Door onze werkwijze. Deze is gebaseerd op kennis; kennis van geluid, van de wensen uit de markt en van geavanceerde engineerings- en productie methoden. Daarnaast zijn wij uitgebreid gecertificeerd op basis van kwaliteit, milieu en veiligheid en ontvangen positieve feedback op audits binnen ons bedrijf.

Lees meer over onze werkwijze

We leverden al oplossingen voor

Advies op maat voor uw project? Wij denken graag met u mee!

“Ik denk graag met u mee over de meest optimale oplossing voor uw project. Ik ben al een aantal jaren werkzaam in deze industrie en begrijp hierdoor de vragen die spelen in de markt. Heeft u een uitdaging? Dan bent u bij mij aan het juiste adres!”

CD-19128-140821@4x
Cees Dingenouts Account Manager Industry 0184 661 700 cees@alara-lukagro.com
  Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.