Oplossingen voor lawaai op luxe jachten

Het bouwen van een mega jacht is een avontuur. Schetsen op papier worden unieke meesterwerken op het water. Ieder detail sluit precies aan bij de wensen van de klant. Het jacht voorziet de eigenaar in een stuk comfort op maat, zoals geen andere vakantie bestemming dat kan. Alara-Lukagro is trotse leverancier van oplossingen voor lawaai op luxe jachten.

Advies op maat?

Scroll naar beneden

Creëer een stille omgeving op luxe jachten

Alara-Lukagro creëert stilte en rust aan boord van luxe jachten. We begrijpen de hoge standaard in deze markt als geen ander. Onze oplossingen voor stille jachten voldoen hier dan ook aan. Daarbij hebben we de kennis en tools in huis om een hoge geluidreductie te garanderen. Zo wordt uw klant verzekerd van rust en comfort.

Luxe jachten

Onze oplossingen voor stille jachten

We bieden diverse lawaaibeheersing oplossingen. Zowel voor nieuwbouw van luxe jachten, als voor refits.

Geluidsisolerende omkastingen

De voordelen van het toepassen van een geluidsisolerende omkasting voor generatoren op luxe jachten:

 • Stilte: het is opmerkelijk stil wanneer de generatoren in bedrijf zijn.
 • Vrijheid in ontwerp: plaats de generatoren waar u maar wilt in het schip. Ook ruimten waar stilte van groot belang is, zoals bijvoorbeeld een slaapkamer, kunnen direct naast de generator geplaatst worden. De geluidsisolerende omkasting verzekert dat de generator geen geluidsoverlast veroorzaakt.
 • Gemak en lagere kosten: een omkasting betekent dat het lawaai probleem direct bij de bron wordt aangepakt. Daarmee is geluidsisolatie van de generator gemakkelijker en bespaart kosten.

Eigenschappen van een Alara-Lukagro omkasting

+ Lees meer

 • Uiterlijk: een strak ontwerp met RVS scharnieren en sloten. Voorzien van een hoge kwaliteit coating aan zowel de binnen- als buitenzijde van de omkasting.
 • Gemakkelijk onderhoud: de generator is goed toegankelijk door het modulaire ontwerp. Geïntegreerde ledverlichting maakt onderhoud gemakkelijker en veiliger. Bekijk hier een voorbeeld van de opbouw van een omkasting specifiek voor de luxe jachten markt.
 • Veilig: verbeter veiligheid in geval van brand met geïntegreerde blusinstallatie.
 • Duurzaam: de omkasting is gemaakt van de hoogste kwaliteit materiaal.
 • Optimale prestatie van de generatorsets: de omkasting is uitgevoerd met geluiddempende ventilatie aangepast aan de juiste koeling van de generatorset.
 • Garantie: geluidsreductie is altijd gegarandeerd.
 • Trillingsvrij: geen contactgeluid door het trillingsvrij opstellen met bijvoorbeeld een “double mass resilient system”.
 • Snel: 2D en 3D standaard tekeningen en modellen zijn beschikbaar voor de meest voorkomende generatorsets. Dit zorgt voor een snel proces van ontwerp, productie en levering.
 • Compleet: inclusief fundering met lekbak, indien gewenst.
 • Zorgeloos: indien gewenst kunnen we de generatorset in de geluidsisolerende omkasting plaatsen en transport en montage van het geheel op het jacht verzorgen. Met onze eigen ervaren en gecertificeerde monteurs.

Wilt u meer weten over hoe we iedere generatorset zo stil mogelijk maken? Lees het artikel: How to create a silent yacht: #1 Sound Enclosures for generator sets.

sound insulating enclosure genset luxury yacht

soundproof enclosure genset luxury yacht

inside sound insulating enclosure generator superyacht

sound insulating enclosure genset mega yacht

Natlak & coating

We zijn gespecialiseerd in lawaaibeheersing. Om de hoogste kwaliteit van onze geluidwerende producten te waarborgen, hebben we onze eigen natlak cabines en poedercoating installatie. Daarom kunnen we ook een complete oplossing bieden, inclusief het coaten van de generatorset en fundatie, in dezelfde kleur en kwaliteit als de geluidsisolerende omkasting.

wet paint genset

wet paint genset

Geluidwerende wanden en deuren

De voordelen van Alara-Lukagro wanden en deuren voor de machinekamer van uw luxe jacht

 • Pronk met het hart van het jacht: de machinekamer. Creëer een doorzichtige, strakke en stille wand voor de machinekamer.
 • Deuren met een strak ontwerp worden volledig op maat geproduceerd. Daardoor zijn ze zeer geschikt voor toepassing op iedere plek in het jacht waar hoge geluidsisolatie van belang is.

Alara-Lukagro voorziet u van:

+ Lees meer

 • Geluidsisolerende deuren van kwaliteit. Hoge geluidsisolatie waarden en brandwerende eigenschappen. Geïntegreerde ramen met geluiddempend glas is mogelijk. De deuren zijn volledig op maat gemaakt; alle vormen en afmetingen zijn mogelijk.
 • Geluidsisolerende wand elementen met strak design en hoge geluidsisolatie waarden. Mogelijk om de wanden te voorzien van geluidsisolerende deuren, ramen en ventilatie openingen met geluiddempers.
 • Geluidsabsorberende panelen voor wanden en plafonds. De panelen zijn op maat gemaakt, alle vormen en maten zijn mogelijk. De panelen zorgen voor een hoge geluidsabsorptie in de ruimte en een compleet stil resultaat.

soundproof wall engine room luxury yacht

sound proof door luxury yacht

sound proof doors luxury yachts

A@4x

Meer oplossingen voor stille luxe jachten

Alara-Lukagro heeft uitgebreide ervaring met oplossingen voor lawaaibeheersing. We bieden diverse oplossingen voor zowel luxe motorjachten als zeiljachten. Oplossingen omvatten:

 • Geluidsisolatie van machines en installaties, zoals afmeervoorzieningen, boegschroeven, pompen, etcetera.
 • Geluiddemping voor HVAC en ventilatie units, zoals op maat gemaakte geluiddempers, geluiddempende roosters of complete ventilatie sets met kanaalwerk.
 • Trillingsisolatie zoals uitlaatophanging of trillingsdempers voor andere toepassingen.
 • Geluidabsorptie panelen voor wanden en plafonds. De panelen zijn op maat gemaakt; alle vormen en afmetingen zijn mogelijk.

Alara-Lukagro als uw partner betekent

 • Made in Holland: kwaliteit gegarandeerd. Ontwerp op maat, engineering, productie en coating, alles in onze eigen faciliteit in Groot-Ammers.
 • Kennis: kennis van geluid, van de wensen uit de luxe jachten markt en geavanceerde engineering en productie methodes.
 • Ervaring: vraag naar onze indrukwekkende referentielijst voor de luxe jachten markt.
 • Advies over de meest effectieve, efficiënte en bruikbare oplossing voor uw situatie.
 • Wereldwijde levering en installatie. Door onze eigen ervaren en gecertificeerde monteurs.
 • Goedgekeurd en gecertificeerd: Alara-Lukagro is ISO 9001, ISO 14001 en VCA gecertificeerd. Voor zover mogelijk maken we gebruik van MED-goedgekeurde materialen. We hebben ervaring met notified bodies zoals BV, DNV-GL, Lloyd’s en ABS.
luxury yacht noise control solutions -3@4x

Complete referentielijst beschikbaar op aanvraag

We hebben uitgebreide ervaring met oplossingen voor lawaaibeheersing voor de luxe jachten markt. We zijn trots op de indrukwekkende referentielijst met wereldwijde leveringen. Onderstaande slider geeft alvast een indruk, de complete referentielijst is beschikbaar op aanvraag.

Sales en service

Werelwijde-speler-jachten-Alara-Lukagro-20810-140315@4x

Alara-Lukagro is een wereldwijde speler op het gebied van geluidsisolerende oplossingen voor luxe jachten. In het verleden hebben we al diverse producten verzorgd voor klanten in onder andere Italië, Frankrijk, Turkije, Nederland, Spanje, Duitsland, Noorwegen en Australië.

Op de eilandengroep de Balearen kunt u voor verkoop en service terecht bij onze partner Amiral Yacht Services S.L.

Logo Amiral Yacht Services@4x

Advies op maat voor uw project? Wij denken graag met u mee.

“Wij denken graag met u mee over de meest optimale oplossing voor uw project. Wij zijn beiden al jarenlang werkzaam in de luxe jachten business en begrijpen hierdoor de vragen die spelen in de markt. Heeft u een uitdaging? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!”

CB
Cees Bassa Sales Manager +31 (0) 184 661 700
  Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.