Machinebouw

U wilt alleen het beste voor uw klanten. Wij voorzien uw machine van geluidsisolerende omkastingen, geluiddempers of geluiddempende ventilatie en gaan hierbij altijd voor de meest effectieve en efficiënte oplossing. Zo bent u verzekerd van tevreden klanten.

Advies op maat?

Scroll naar beneden

Uitgebreide ervaring in deze branche

Wij leverden al oplossingen voor lawaaibeheersing voor: motoren, generatoren, turbines, transformatoren, compressoren, pompen, boilers, lieren, ventilatoren, ketels, bulkhandling, lucht en gas systemen, kranen, golfslag installaties, en meer.

Speciale containers

Wilt u uw machine veilig en droog opstellen in een container? Heeft u bijzondere afmetingen, strenge geluidseisen of speciale wensen voor uw container? Dan bent u bij Alara-Lukagro aan het goede adres. Wij realiseren containers op maat. Met onze kennis van geluid, geavanceerde engineering met o.a. CFD en FEM analyses en uitgebreide productie faciliteit realiseren wij de container die u nodig heeft voor uw specifieke project.

Speciale containers

Geluidsisolerende
omkasting

We berekenen geluid- en luchtstromen waarmee u verzekerd bent van hoge geluidsisolatie en optimale prestatie van uw machine. Door maatwerk heeft u grote keuze vrijheid, zoals diverse paneeltypes, toegankelijkheid door deuren en luiken, of installatie van elektronische apparatuur zoals verlichting, HVAC, etc.

Bekijk alle mogelijkheden:

Geluidsisolerende omkasting

Geluiddempers

Realiseer een prettige en veilige werk- en leefomgeving door toepassing van industriële geluiddempers, die het geluid van lawaaibronnen terugbrengen naar het door u gewenste geluidniveau.

Geluiddempers

Geluiddempende ventilatie

Wanneer een installatie al binnen in een ruimte staat is ventilatie nodig. Hiervoor ontwerpen wij complete ventilatiesets inclusief geluiddempers, schoorstenen, ventilatoren, filters, kanaalwerk, jalouziekleppen, brandkleppen en regenkappen. Ook compleet ventilerende wanden, opgebouwd uit geluiddempende roosters behoort tot de mogelijkheden.

Complete ventilatie sets

Getest en gecertificeerd

Industriële deuren hebben vaak specifieke uitvoeringen. Wij ontwikkelen deze deuren project specifiek. Eigenschappen zijn getest en gecertificeerd.

 • Geluidsisolatie
 • Brandwerendheid
 • Inbraakwerend
 • Lucht-, wind-, waterdicht
 • Afmetingen naar wens: extra grote deuren gecertificeerd leverbaar

Industriële deuren

Wanneer een installatie al binnen in een ruimte staat zijn toegang en ventilatie nodig. Hiervoor ontwerpen wij speciale industriële geluidsisolerende deuren, gecombineerd met eigenschappen als brandwering, inbraakwering, luchtdicht, etc.

Geluidsisolerende deuren

Klantspecifieke standaard

Wij zoeken altijd naar een zo efficiënt en effectief mogelijke oplossing voor u als klant. Hierdoor bieden wij u de mogelijkheid om samen een standaard uitvoering voor uw machines te ontwikkelen, die we vervolgens seriematig produceren.

De voordelen hiervan voor u:

 • Economisch efficiënt met behoud van onze altijd hoge kwaliteit
 • Snelle levering door tijdsbesparing in het ontwerpproces
 • Samenwerken met een vaste partner waar u op kunt vertrouwen

Neem contact op voor meer informatie

klantspecifieke_standaard

Oplossingen voor diverse machines

Bekijk onze referentie projecten voor uiteenlopende machinebouwers.

Vertrouwen en doen wat ze beloven

 “Alara-Lukagro heeft zich naar ons toe wel bewezen. We werken al jaren samen. Een fijne samenwerking ja. Ze komen hun afspraken na en de omkastingen doen altijd wat vooraf wordt beloofd. We kunnen wel zeggen dat we een partnerschap hebben.”

Inkoper van OEM-er

Zekerheid van een goede oplossing voor mijn klant

“Het project is zó complex en we willen zeker zijn dat we slagen. Daarom kiezen we voor Alara-Lukagro, zij kunnen de levertijden en de complexe project begeleiding en uitvoering aan.”

Projectleider van project met 24 dieselmotoren

Advies op maat voor uw project? Wij denken graag met u mee!

“Ik denk graag met u mee over de meest optimale oplossing voor uw project. Ik ben al een aantal jaren werkzaam in deze industrie en begrijp hierdoor de vragen die spelen in de markt. Heeft u een uitdaging? Dan bent u bij mij aan het juiste adres!”

CD-19128-140821@4x
Cees Dingenouts Account Manager Industry 0184 661 700 cees@alara-lukagro.com
  Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.