evenementen

Ontwikkeling & innovatie

Geluidbeheersing is een vak. Deze vakkennis vormt de basis voor onze innovaties in lawaaibeheersing. Door wetenschappelijk onderzoek en vergelijkend onderzoek in de praktijk breiden we deze kennis continue uit, waarmee we steeds innovatieve oplossingen ontwikkelen die stiller, veelzijdiger, beter of duurzamer zijn.

Voorloper in gecertificeerde oplossingen

We zijn trots! En met recht. Onze oplossingen hebben de meeste vergaande certificeringen in Nederland. Zo leveren wij de grootste geluidwerende en brandwerende draaideuren die officieel beproefd en gecertificeerd zijn volgens de laatste Europese normen.

Ontwikkelen op basis van uw vraag

Productontwikkelingen zijn vaak gerelateerd aan concrete vraagstellingen uit de markt. Wanneer men tegen beperkingen van een product aanloopt, hebben wij de kennis in huis om hiervoor een oplossing te ontwerpen. Indien gewenst, worden deze oplossingen beproefd bij officiële instanties en gecertificeerd volgens de laatste Europese normen.

Recente innovaties en ontwikkelingen

Brandtest

Op 9 oktober hebben we een geslaagde brandproef uitgevoerd. We kunnen nu akoestische deuren met een Rw waarde tot 56 dB brandwerend uitvoeren volgens CE en met een éénpuntssluiting.

Meer informatie

Alara-Lukagro gecertificeerd brandwerende deuren CE keurmerk Efectis

Alara-Lukagro is als eerste producent in Nederland bij Efectis gecertificeerd voor het maken van brandwerende deuren onder CE keurmerk. Vanaf 1 november 2019 moeten alle brandwerende deuren voldoen aan de uniforme Europese voorschriften. Alara-Lukagro voldoet daar dus nu al aan.

Meer informatie

Energielabels_geluiddempers

Energie label voor geluiddempers

Het belang van duurzaam energiegebruik is duidelijk. Energie labels bieden een richtlijn om efficiënt met energie om te gaan. Alara-Lukagro heeft een initiatiefvoorstel gepubliceerd voor energie labels voor geluiddempers en heeft hiervoor een tool ontwikkeld. Open hieronder de energie label tool, of neem contact met ons op voor meer informatie over dit voorstel.

Open Energylabel tool

Laat meer zien
Alara Lukagro

Eigen test faciliteit

In de ontwikkelfase meten en testen we innovaties in onze eigen test faciliteit, op ons productieterrein in Groot-Ammers. De meest optimale versie van een product, wordt vervolgens officieel getest en gecertificeerd volgens Europese normen.

Meer over Alara-Lukagro