Ontwikkeling & innovatie

Geluidbeheersing is een vak. Deze vakkennis vormt de basis voor onze innovaties in lawaaibeheersing. Door wetenschappelijk onderzoek en vergelijkend onderzoek in de praktijk breiden we deze kennis continue uit, waarmee we steeds innovatieve oplossingen ontwikkelen die stiller, veelzijdiger, beter of duurzamer zijn.

Voorloper in gecertificeerde oplossingen

We zijn trots! En met recht. Onze oplossingen hebben de meeste vergaande certificeringen in Nederland. Zo leveren wij de grootste geluidwerende en brandwerende draaideuren die officieel beproefd en gecertificeerd zijn volgens de laatste Europese normen.

Ontwikkelen op basis van uw vraag

Productontwikkelingen zijn vaak gerelateerd aan concrete vraagstellingen uit de markt. Wanneer men tegen beperkingen van een product aanloopt, hebben wij de kennis in huis om hiervoor een oplossing te ontwerpen. Indien gewenst, worden deze oplossingen beproefd bij officiële instanties en gecertificeerd volgens de laatste Europese normen.

Recente innovaties en ontwikkelingen

IMO Tier III regelgeving sinds 1 januari 2021 van kracht

Voor de Europese markt zijn de Tier III-voorschriften sinds 1 januari 2021 van kracht, in de ‘Emission Control Areas’ (ECA’s) in de Noord- en de Oostzee. Dit betekent dat alle schepen met een motorvermogen van meer dan 130 kilowatt moeten voldoen aan de IMO Tier III-voorschriften. Alara Lukagro heeft de eerste ervaringen met deze nieuwe regelgeving inmiddels opgedaan.

Meer informatie

Alara-Lukagro sluit zich aan bij brancheorganisatie DDA

Alara-Lukagro sluit zich aan bij de DDA, de brancheorganisatie voor datacenters. Datacenters vormen het hart van onze digitale economie. Beschikbaarheid, snelheid en betrouwbaarheid zijn hierbij leidend in het technische ontwerp. Alara-Lukagro is er trots op om een belangrijke bijdrage te mogen leveren aan een veilig en betrouwbaar datacenter.

Meer informatie

Vanaf 1 november 2019 is het verplicht om brandwerende deuren te leveren met een CE-markering volgens EN 16034. Ondanks het feit dat Alara-Lukagro als eerste leverancier in Nederland volledig gereed is voor het leveren van deuren met CE-markering blijven we doorgaan met testen. Lees hier waarom we dat doen?

Meer informatie

Laat meer zien

Eigen test faciliteit

In de ontwikkelfase meten en testen we innovaties in onze eigen test faciliteit, op ons productieterrein in Groot-Ammers. De meest optimale versie van een product, wordt vervolgens officieel getest en gecertificeerd volgens Europese normen.

Meer over Alara-Lukagro