Water, afval en recycling

De bedrijven in de water, afval en recycling hebben mooi werk. Zij dragen heel concreet bij aan een betere wereld. Een beter milieu. Een gezondere wereld. Ook wij hebben als ultieme doel om de wereld stiller, veiliger, gezonder te maken. Zodat we met ons werk écht iets bijdragen.

Advies op maat?

Scroll naar beneden

Geluidbronnen

Riool- en afvalwaterzuivering (RWZI’s en AWZI’s), afval verwerking en afval recycling maken onderdeel uit van deze industrie. Op de RWZI en AWZI locaties zijn pompen, compressoren, blowers en slibverwerkingsinstallaties aanwezig die geluidsoverlast veroorzaken. Bij afval verwerking zijn zaken als verbrandingsinstallaties, schoorstenen en ventilatoren de geluidbron. Alara-Lukagro biedt een passende oplossing voor ieder geluidprobleem.

Geluiddempende roosters en ventilatiesets

Bij lage geluidseis is een geluiddempend rooster vaak voldoende op het geluid uit ventilatie openingen te reduceren, Echter, bij hogere geluidseisen is vaak een complete ventilatie set met coulissen dempers, kanaalwerk en regenkappen nodig. Voor beide situaties bieden wij een passende oplossing

Geluiddempende roosters

Geluiddempende ventilatiesets

Industriële geluiddempers

Voor het dempen van geluid uit een verbrandingsinstallatie, ventilatiekanaal, lucht toe- en afvoer van installaties, etc. bieden wij diverse typen geluiddempers. We beschikken over geavanceerde rekenprogramma’s om de meest optimale demper te bepalen, op basis van luchtflow en geluiddemping.

Geluiddempers

Geluidsisolerende omkastingen

Een omkasting beschermd uw machines en installaties tegen invloeden van buiten en voorkomt uitstraling van geluidsoverlast. We verzorgen indien gewenst:

Mogelijkheden omkasting

We berekenen geluid- en luchtstromen waarmee u verzekerd bent van hoge geluidsisolatie en optimale prestatie van uw installatie. Door maatwerk heeft u grote keuze vrijheid, zoals diverse paneeltypes, toegankelijkheid door deuren en luiken, of installatie van elektronische apparatuur zoals verlichting, etc.

Bekijk alle mogelijkheden:

Geluidsisolerende omkastingen

Getest en gecertificeerd

Industriële deuren hebben vaak specifieke uitvoeringen. Wij ontwikkelen deze deuren project specifiek. Eigenschappen zijn getest en gecertificeerd.

 • Geluidsisolatie
 • Brandwerendheid
 • Inbraakwerend
 • Lucht-, wind-, waterdicht
 • Afmetingen naar wens: extra grote deuren gecertificeerd leverbaar

Industriële deuren

Wanneer een installatie al binnen in een ruimte staat is een geluidwerende deur nodig. Hiervoor ontwerpen wij speciale industriële geluidsisolerende deuren, gecombineerd met eigenschappen als brandwering, inbraakwering, luchtdicht, etc.

Geluidsisolerende deuren

Referenties

Zo maken wij uw project tot een succes

Hoe wij uw project tot een succes maken? Door onze werkwijze. Deze is gebaseerd op kennis, vakmanschap en ambitie:

 • Kennis van geluid, van de wensen uit de markt en van geavanceerde berekeningen en productiemethoden.
 • Vakmanschap door aandacht voor onze producten, processen en klanten. We zijn trots op ons werk en dit blijkt uit de kwaliteit van onze producten.
 • Ambitie omdat we altijd streven naar de beste oplossing. In de dagelijkse werkzaamheden, en in voortdurende ontwikkeling en innovatie.

Lees meer over onze werkwijze

Vertrouwen en doen wat ze beloven

 “Alara-Lukagro heeft zich naar ons toe wel bewezen. We werken al jaren samen. Een fijne samenwerking ja. Ze komen hun afspraken na en de omkastingen doen altijd wat vooraf wordt beloofd. We kunnen wel zeggen dat we een partnerschap hebben.”

Inkoper van OEM-er

Advies op maat voor uw project? Wij denken graag met u mee!

“Ik denk graag met u mee over de meest optimale oplossing voor uw project. Ik ben al een aantal jaren werkzaam in deze industrie en begrijp hierdoor de vragen die spelen in de markt. Heeft u een uitdaging? Dan bent u bij mij aan het juiste adres!”

CD-19128-140821@4x
Cees Dingenouts Account Manager Industry 0184 661 700 cees@alara-lukagro.com
  Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.