Geluiddempers verbrandingsinstallatie AEC

Een AEC is een afvalenergiecentrale. Hier wordt de warmte die vrijkomt bij de afvalverbranding, omgezet naar energie. GMW (Greater Manchester Waste) is het grootste afvalverwerkingsbedrijf in Engeland. De verbrandingsinstallatie van hun AEC produceerde een te hoog geluidniveau. Grote geluiddempers boden hiervoor de oplossing.

Scroll naar beneden

Grote geluiddempers verbrandingsinstallatie

De geluiddempers

  • Afmetingen van 4 meter breed, 3 meter hoog en 6,5 meter lang.
  • De geluiddempers zijn opgewassen tegen een constante stroming van stof en gassen.
  • Resultaat: na plaatsen van de geluiddemper diende het geluidniveau niet meer dan 84 dB(A) te zijn. Na plaatsing van de geluiddemper is het geluidniveau slechts 78 dB(A), dus het gestelde doel is ruimschoots behaalt.

 

geluiddempers verbrandingsinstallatie
geluiddempers verbrandingsinstallatie
geluiddempers verbrandingsinstallatie
geluiddempers verbrandingsinstallatie

Greater Manchester Waste heeft Keppel Seghers de opdracht gegeven om een nieuwe AEC te ontwikkelen. De centrale verwerkt 750.000 ton afval per jaar en zet dit om naar 70 MW elektriciteit en 51 MW warmte.

Alara-Lukagro heeft voor het warmtegeneratie station van deze centrale 2 grote geluiddempers ontworpen, geproduceerd en getest. Een ventilator in het warmtegeneratie station zorgt er voor dat gassen vanuit de verbrandingsoven weg kunnen. De geluiddempers zijn nodig om het geluid van de ventilatoren te reduceren, maar moeten dus ook opgewassen zijn tegen een constante stroming van stof en gassen.

Na plaatsen van de geluiddempers diende het geluidniveau niet meer dan 84 dB(A) te zijn. Na plaatsing van de geluiddempers is het geluidniveau slechts 78 dB(A), dus het gestelde doel is ruimschoots behaalt.

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging?
Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

CD-19128-140821@4x
Cees Dingenouts Account Manager Industry 0184 661 700 cees@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: