marineschepen

Oplossingen voor lawaai op marineschepen

Commandofregatten, patrouille schepen en duikvaartuigen. De marine beschikt over een uitgebreide vloot, waarmee ze de veiligheid op en vanuit zee bewaken. Alara-Lukagro is trots dat we marineschepen een stukje veiliger en aangenamer mogen maken voor de opvarenden.

Advies op maat?

Scroll naar beneden

Creëer een stille omgeving op marine schepen

Alara-Lukagro creëert stilte en rust aan boord van marine schepen. We begrijpen de hoge standaard in deze markt als geen ander. Onze oplossingen voor stille marine schepen voldoen hier dan ook aan. Daarbij hebben we de kennis en tools in huis om een hoge geluidreductie te garanderen. Zo zijn opvarenden verzekerd van rust en comfort.

Naval vessel

Onze oplossingen voor stille marine schepen

Generatorsets

De stroomvoorziening op marineschepen wordt vaak geregeld door generatorsets. Ook als het schip stil ligt is stroom nodig. Vooral op die momenten veroorzaken de generatoren geluidsoverlast. Alara Lukagro biedt hiervoor een oplossing die voldoet aan de strenge eisen die gelden voor marine schepen.

Omkasting

De geluidsisolerende omkastingen voor generatorsets worden voor elk schip op maat ontworpen en geproduceerd. Mogelijkheden zijn:

 • Opgebouwd uit demontabele panelen en voorzien van luiken
 • Geïntegreerde lekbak
 • Montage genset op trillingsdempers
 • Ventilatieset met geluiddmepers, venilatoren en roosters

Geluidsisolerende omkasting

marineschepen
marineschepen
marineschepen

Motoren

Een omkasting voorkomt uitstraling van geluidsoverlast. We berekenen geluid- en luchtstromen waarmee u verzekert bent van hoge geluidsisolatie en optimale prestatie van uw machine. We verzorgen indien gewenst:

 • CFD analyse
 • Staalconstructie onder CE (EN1090)
 • FEM analyse – sterkteberekening
 • 3D tekeningen
 • Benodigde documentatie

Omkasting

De omkasting wordt volledig op maat gemaakt volgens uw wensen. Uitvoeringen:

 • Geluidsisolerende panelen.
 • Deuren en luiken.
 • Ventilatie systeem en luchtuitlaat met brandkleppen.
 • Inclusief installatie van elektrische componenten als control units, brandalarm en verlichting.

Geluidsisolerende omkasting

marineschepen
marineschepen

Ventilatie motorruimte marineschepen

Goede ventilatie van de motorruimte is belangrijk. Tegelijk is het echter van belang dat het geluid van de motoren niet door de ventilatie openingen uitstraalt naar buiten of naar andere ruimten. Wij bieden maatwerk oplossingen met oog voor de meest optimale prestatie voor elk marineschip.

Geluiddempende ventilatie

Alara-Lukagro verzorgt voor u coulissen, ronde geluiddempers, kanaalwerk of een compleet ventilatie systeem. Altijd op basis van geluid- en luchtstroom berekeningen, zodat u de gestelde geluidseis behaalt terwijl de motorruimte van voldoende verse lucht is voorzien. Voordelen en mogelijkheden zijn:

 • Minimaal drukverlies door aerodynamische aanstroomprofielen.
 • Berekend met geavanceerd akoestisch rekenmodel, waardoor u zeker bent dat u de geluidseis behaalt.

Meer informatie over geluiddempers

Ventilatie_motorruimte_schip

Werkwijze & certificaten

Hoe wij uw project tot een succes maken? Door onze werkwijze. Deze is gebaseerd op kennis; kennis van geluid, van de wensen uit de markt en van geavanceerde methoden als FEM en CFD analyses. Alara-Lukagro is ISO 9001, ISO 14001 en VCA gecertificeerd. Voor zover mogelijk maken we gebruik van MED-goedgekeurde materialen. We hebben ervaring met notified bodies zoals BV, DNV-GL, Lloyd’s en ABS

Lees meer over onze werkwijze

DNV_IMO_SOLAS_Lloyds_Bureau_Veritas

Advies op maat voor uw project? Wij denken graag met u mee!

“Ik denk graag met u mee over de meest optimale oplossing voor uw project. Ik ben al een aantal jaren werkzaam in de maritieme markt en begrijp hierdoor de vragen die spelen in de markt. Heeft u een uitdaging? Dan bent u bij mij aan het juiste adres!”

Michael Roode
Michael Roode Account Manager +31 184 661 700
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.