Installatietechniek

Een gezonde wereld; daarin spelen w-installateurs een belangrijke rol. Ze zorgen voor voldoende gezonde frisse lucht in een gebouw, voorzien in schoon water en realiseren een behaaglijk klimaat. Wij dragen graag aan hun doelstelling bij, door de omgeving rondom installaties stiller te maken.

Advies op maat?

Scroll naar beneden

Installatiegeluid

Door de techniek van tegenwoordig zijn installaties steeds stiller. Toch zijn er gevallen waar een installatie of ventilatieopening het geluidniveau overschrijdt. Veelvoorkomende geluidsbronnen en probleempunten in de installatietechniek zijn:

 • Installaties en machines zoals koelunits en luchtbehandelingsinstallaties, warmtepompen, ketels en branders.
 • Ventilatie openingen op een dak of in een gevel
 • Ventilatoren
koelinstallaties

Voordelen afschermwand

We gaan altijd net een stapje verder om een echt goede oplossing te realiseren. Een aantal voordelen van samenwerken met ons voor uw afschermwand:

 • Zekerheid van voldoende draagkracht en windbelastbaarheid, door wind- en staalconstructie berekeningen.
 • Onderhoudsvriendelijk door gemakkelijk uitneembare panelen.
 • Snelle montage door schuifsysteem.
 • Minder kans op lekkage, door gebruik te maken van bestaande staalconstructie waardoor het dak in takt blijft.

Afschermwanden

In samenspraak met de akoestisch adviseur wordt bepaald of een afschermwand voldoende geluiddemping biedt. Vaak is dit het geval wanneer 8 – 10 dB geluiddemping gewenst is. Bij hogere geluidseisen of speciale situatie bieden wij oplossingen op maat – zie tab ‘Oplossing op maat’.

Bij een afschermwand kan gekozen worden uit verschillende uitvoeringen en paneeltypen, afhankelijk van de wensen voor uw project. Voor meer informatie over mogelijkheden en uitvoeringen, zie:

Geluiddempende afschermwanden

Voordelen oplossing op maat

In samenspraak met de akoestisch adviseur wordt de benodigde geluiddemping bepaald. Wanneer een wand niet voldoende geluidsisolatie biedt, ontwerpen wij een oplossing op maat. Het voordeel hiervan is dat wij optimaal rekening houden met:

 • Lage luchtweerstand en minimaal drukverlies, door toepassing voor geluiddempende roosters en coulissen.
 • Efficiënte oplossing: zo hoog mogelijke geluiddemping tegen een zo efficiënt mogelijke oplossing.
 • Lichtgewicht, doordat uitvoering in aluminium mogelijk is.

Semi-omkasting

Een omkasting is voor hoge geluidsisolatie het meest effectief. Door de lage luchtweerstand voor installaties is echter voldoende ventilatie nodig. Daarom bestaat een oplossing op maat, of semi-omkasting, uit een combinatie van:

 • Geluiddempende roosters
 • Coulissendempers
 • Geluidabsorberende panelen

Het geheel is op maat ontworpen, in nauw overleg met de akoestisch adviseur. Wij berekenen de oplossing geluid- en luchttechnisch, op windbelasting en sterkte van staalconstructie.

Neem contact op voor meer informatie

Technische ruimten

In bijna ieder gebouw zijn technische ruimten aanwezig met installaties die geluid produceren. Hiervoor bieden wij diverse oplossingen:

 • Ventilatiesystemen met coulissen geluiddempers en regenkappen voorzien van vogelgaas.
 • Geluidsisolerende deuren, eventueel icm brandwering en inbraakwering.

Meer informatie:

Complete ventilatie systemen

Geluidwerende deuren

Geluiddemping dakbronnen

Op daken staan vaak ventilatoren, luchtuitlaat- of afblaaskanalen, blowers, en afzuiginstallaties van productielijnen of installaties. Voor deze geluidbronnen bieden wij coulissendempers en afblaasdempers (eventueel icm transformatiedempers) op maat. Hiervoor berekenen wij de oplossing geluid- en luchttechnisch, zodat we de gewenste geluiddemping en luchtflow realiseren. Neem voor meer informatie contact op, of bekijk de pagina geluiddempers:

Geluiddempers

Referentie projecten

Hoge kwaliteit van producten

 “Ik ben bijzonder vriendelijk geholpen door de mensen van Alara-Lukagro. De kwaliteit van de geleverde producten is zeer hoog. Ik zou Alara-Lukagro aanraden aan collega’s.”

Dhr. Moeskops – Engineering consultant Naaykens

Professionele samenwerking

 “Het was een complex en gevoelig project, waarbij akoestisch strenge eisen werden gevraagd. De samenwerking en projectbegeleiding met Alara-Lukagro verliep zeer correct en professioneel. De gevraagde resultaten zijn ruimschoots behaald.”

Projectleider ISB Ventilatie

Advies op maat voor uw project? Wij denken graag met u mee!

“Ik denk graag met u mee over de meest optimale oplossing voor uw project. Ik ben al een aantal jaren werkzaam in deze industrie en begrijp hierdoor de vragen die spelen in de markt. Heeft u een uitdaging? Dan bent u bij mij aan het juiste adres!”

CD-19128-140821@4x
Cees Dingenouts Account Manager Industry 0184 661 700 cees@alara-lukagro.com
  Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.