Geluidswerende wand voor installaties op dak papierfabriek

Diverse (koel)installatie op het dak van een papierfabriek produceren een te hoog geluidniveau. Alara-Lukagro heeft een geluidswerende wand met roosters en deuren ontworpen en geproduceerd. Hiermee voldoet de papierfabriek weer aan de gestelde geluidseis.

Scroll naar beneden

Geluidshinder beperken

Op het terrein van een papierfabriek zijn geluidmetingen uitgevoerd om te bepalen of het geluidniveau te hoog is. Het adviesrapport van de geluidmetingen laat zien dat er vanaf het dak van de fabriek lawaai uitstraalt met een geluidniveau van 97 dB(A). Dit geluidniveau dient met minimaal 25 dB te verminderen om het voor omwonenden minder hinderlijk te maken.

Advies: geluidswerende wand met akoestische roosters

Het akoestisch adviesbureau adviseerde een grote geluidswerende wand op het dak van de productie van de fabriek om zo geluidsoverlast tegen te gaan. Aangezien er koelinstallaties op het dak staan, is voldoende verse aanzuig van lucht nodig. Daarom dient een deel van de wand opgebouwd te zijn uit akoestische ventilatieroosters. Deze ventilatieroosters dienen vooral in de lage frequenties goed te dempen, met extra zorg voor 80 Hz en 160 Hz frequenties, terwijl ze tevens een lage luchtweerstand hebben.

De producten van Alara-Lukagro voldoen aan de eisen en mocht, in nauwe samenwerking met DOX Acoustics, de grote geluidswerende wand met akoestische ventilatieroosters en deur voor de papierfabriek produceren, leveren en monteren.

Geluidswerende wand met akoestische ventilatieroosters

De geluidswerende wand voor de papierfabriek is als volgt uitgevoerd :

  • Afmeting wand: ruim 77 meter lang, met een totale oppervlakte van ca. 650 m2.
  • Voorzien van aluminium panelen, aan één zijde absorberend uitgevoerd. Geheel conform de GCW-2007 en NBN EN 14388 normen en inclusief CE-markering conform EN 14388.
  • Geluiddempende ventilatieroosters met goede demping in lage frequenties.
  • Windbelastbaar volgens windklasse 2.
  • Onbrandbaar conform NEN-EN 13501-1, klasse A1.
  • Snelle montage door zelfdragende paneelelementen, die op eenvoudige wijze tussen staalprofielen op elkaar gestapeld worden.
geluidswerende wand
geluidswerende wand
geluidswerende wand
geluidswerende wand
geluidswerende wand

Meer informatie?

Alara-Lukagro biedt met haar geluidwerende wanden zekerheid van voldoende draagkracht en windbelastbaarheid, door wind- en staalconstructie berekeningen. Daarnaast zijn onze wanden onderhoudsvriendelijk door gemakkelijk uitneembare panelen en is snelle montage mogelijk door een schuifsysteem.

Heeft u te maken met machines of installaties die te veel geluid uitstralen? Dan zou een geluidswerende wand de oplossing kunnen bieden.

Leg uw vragen bij ons voor. Wij adviseren u graag over een passende oplossing voor uw project.

CD-19128-140821@4x
Cees Dingenouts Account Manager Industry 0184 661 700 cees@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: