Coulissendempers voor verbrandingsinstallatie reduceert lawaai

Europem NV bouwt installaties voor het verplaatsen en verbranden van afval, en voor energieterugwinning uit afval. De grondfakkel van een installatie produceerde te veel lawaai uit de aanzuigopeningen. Alara-Lukagro heeft hiervoor 6 coulissendempers ontworpen en geproduceerd.

Scroll naar beneden

Coulissendempers

Het lawaai van de grondfakkel kwam enerzijds voort uit het verbrandingsproces binnen in de fakkel (60 MW verbrandingswarmte) en anderzijds van het aanzuigen van de verbrandings- en koellucht. Alara-Lukagro heeft de oplossing voor de aanzuigopeningen ontworpen en geproduceerd:

  • 6 stuks coulissendempers.
  • Geluid- en luchttechnisch doorgerekend voor een optimale geluidreductie en luchtflow.
  • Geluiddempers d.m.v. een verloopstuk over de bestaande aanzuigopeningen geplaatst.
  • Om de constructie regenwerend te maken zijn 45° aanzuigkappen aangebracht.

coulissendempers
coulissendempers
coulissendempers

Geluidreductie door coulissendemper

Door toepassing van deze geluiddempers is het geluiddrukniveau op 1 meter afstand van de aanzuigopening beperkt tot 85 dB(A). Door de coulissendempers voldoet de grondfakkel aan de gestelde geluidseisen.

Meer informatie?

Heeft u te maken met lucht in- of uitlaat openingen die te veel lawaai uitstralen? Of bent u op zoek naar specifieke geluiddempers?

Alara-Lukagro heeft veel ervaring met het oplossen van lawaaivraagstukken. Stel hiernaast direct uw vraag. Wij adviseren u graag over de meest optimale oplossing voor uw project.

CD-19128-140821@4x
Cees Dingenouts Account Manager Industry 0184 661 700 cees@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: