Structural FEM en CFD analyse

Structural FEM en CFD analyse

Onze producten hebben zich in het verleden bewezen en staan klaar voor een toekomst gevuld met stilte. De prestatie van onze producten is echter niet in élke situatie eenvoudig te voorspellen. Daar waar meer zekerheid benodigd is, beschikt Alara-Lukagro over de kennis en tools om de veiligheid en functionaliteit van onze producten te waarborgen met structural FEM en CFD analyse.

Structural FEM analyse

De producten van Alara-Lukagro kunnen in grootte variëren van compacte afschermingen tot  motor specifieke geluidsomkastingen van soms wel meerdere verdiepingen hoog.

In alle gevallen staat veiligheid voorop. Afhankelijk van de omgevings-, gebruiks- en montage omstandigheden kunnen er kritische eisen zijn, aan de sterkte van het geheel of juist die specifieke details. De sterkte en stijfheid is vaak inherent aan de uitvoering van onze akoestische panelen, maar soms is een dragende staalstructuur benodigd om aan alle eisen van de klant en die van geldende normen, onshore of offshore, te voldoen.

De verificatie van onze producten gebeurt grotendeels in-house met Autodesk software door onze eigen specialisten.

  • Autodesk Robot Structural Analysis Professional wordt gebruikt voor het ontwerpen en controleren van staalconstructies. Dit softwarepakket bevat efficiënte code-checking mogelijkheden voor een scala aan internationaal geldende normen zoals Eurocode 3, AISC 360 and CSA S16.
    Rapportages kunnen worden gegenereerd om de veiligheid aan te tonen voor de locatie en situatie.
  • Autodesk Inventor Nastran is een krachtige applicatie voor lineaire en non-lineaire FEM analyse van shell en solid modellen voor de controle van bijvoorbeeld complexe details of stressed skin ontwerpen.

Ondanks onze jarenlange ervaring met het bestuderen, toepassen en bijhouden van diverse normen, kan het altijd voorkomen dat een klant of nog onbekende internationale locatie ons een nieuwe uitdaging biedt. Zoals in het geval van bijvoorbeeld NFPA68 over Explosieveiligheid hebben we ons verdiept in de normtekst, om zo de optredende effecten correct te kwantificeren en onze producten hierop te ontwerpen.

CFD analyse

Het bieden van akoestische oplossingen gaat verder dan het afschermen of opsluiten van de bron van de geluidshinder. Voor de toe- en afvoer van lucht zijn openingen onvermijdelijk, waardoor correcte koeling en inzicht in de drukverliezen in het ventilatie systeem een belangrijke rol gaan spelen.

Soms zijn er uitzonderlijke ventilatie situaties of klantvragen die niet met de standaard rekensheets kunnen worden opgelost. Voor deze vragen kunnen Computational Fluid Design (CFD) analyses worden uitgevoerd om de luchtstroom inzichtelijk te maken. Dit kan als validatie achteraf gebeuren of in een vroeg stadium om u bij te staan in uw systeemontwerp.
Met COMSOL Multiphysics worden 2D en 3D geometrie geanalyseerd in verschillende flow situaties om tot een geoptimaliseerd ontwerp te kunnen komen.

Dit betekent dat we u de zekerheid bieden dat een ontwerp in staat is, om om te gaan met lage en hoge temperaturen en hierdoor klaar is voor klimaatveranderingen.
Voor interne product ontwikkelingstrajecten laat CFD ons onze producten en opstellingen virtueel  simuleren alvorens productie daadwerkelijk wordt gestart.

Na het lezen van deze pagina nog vragen over Structural FEM en CFD analyse? Neem vrijblijvend contact met ons op.