Nieuws

IMO Tier III regelgeving sinds 1 januari 2021 van kracht

Afgelopen twee decennia is de regelgeving van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) met betrekking tot de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) steeds strenger geworden. Dit begon met de zogenaamde IMO Tier 1-regeling in 2000, en werd voortgezet met IMO Tier II in 2011. IMO Tier III werd in 2016 van kracht, maar slechts in de Noord-Amerikaanse en Caribische wateren van de VS. Voor de Europese markt zijn de Tier III-voorschriften sinds 1 januari 2021 van kracht, in de ‘Emission Control Areas’ (ECA’s) in de Noord- en de Oostzee. Dit betekent dat alle schepen met een motorvermogen van meer dan 130 kilowatt moeten voldoen aan de IMO Tier III-voorschriften.

Wat is IMO Tier III?

De Internationale Maritieme Organisatie (IMO) reguleert de emissienormen van dieselmotoren van meer dan 130 kilowatt. Motoren die uitsluitend in noodsituaties worden gebruikt, zijn vrijgesteld. IMO Tier III is alleen van toepassing wanneer operatief binnen een NOx Emission Control Area. De Tier III-regelgeving is van kracht voor Noord-Amerika en de NOx ECA’s in de Caribische Zee van de VS voor alle schepen die na 1 januari 2016 zijn gebouwd.

Dit vraagt van verschillende partijen om hier gesteld voor te staan tenminste vanaf januari 2021 en zelfs al daarvoor. Motorenleveranciers doen dit bijvoorbeeld in combinatie met SCR technologie (Selective Catalytic Reduction). Zij gebruiken nieuw ontworpen SCR-installaties bij de aandrijfmotoren en generatorsets die zij toepassen binnen de maritieme sector, om de NOx te reduceren en zo te voldoen aan de IMO Tier III regelgeving.

Alara Lukagro & IMO Tier III

De eerste ervaringen met deze nieuwe regelgeving heeft Alara Lukagro inmiddels opgedaan. Alara Lukagro heeft de eerste IMO Tier III C9.3 generatorsets van PON Power/Caterpillar voor jachtbouwtoepassing van geluidsomkastingen voorzien, waarbij tevens een hoge geluidsreductie is gerealiseerd. In het ontwerp wordt extra ventilatie gefaciliteerd, om zo de extra vrijgekomen warmte vanuit de SCR-installatie af te kunnen voeren. Op deze manier biedt Alara Lukagro hulp en advies om tot een geschikte IMO Tier III geluidsoplossing te komen.

Omkasting voor Pon Power Marine C9.3 3@4x

Meer informatie?

Meer informatie over dit onderwerp of over onze omkastingen die aansluiten op de IMO Tier III-voorschriften? Neem vrijblijvend contact met ons op.

IMO Tier III regelgeving sinds 1 januari 2021 van kracht
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CB
Cees Bassa Sales Manager +31 (0) 184 661 700 c.bassa@alara-lukagro.com