Geluidsomkasting voor Pon Power C9.3 IMO III generatorset

In samenwerking met Pon Power heeft Alara-Lukagro een compacte geluidsisolerende omkasting ontwikkeld voor de nieuwe C9.3 IMO III generatorset. Het resultaat: een reductie van maar liefst 30dB.

C9.3 IMO III generatorset

In 2017 introduceerde Pon Power de unieke C9.3 IMO III generatorset; de eerste Cat generatorset die voldeed aan de nieuwe, strengere IMO III emissie-eisen. De eerste C9.3 IMO III generatorsets zijn ingebouwd en het betreffende schip is, na een succesvolle proefvaart, inmiddels in de vaart genomen.

 

 

 

Omkasting voor Pon Power Marine C9.3 1@4x
Omkasting voor Pon Power Marine C9.3
Omkasting voor Pon Power Marine C9.3 2@4x

Flinke geluidsreductie

Zeker in de jachtbouw geldt dat geluid een grote vijand is. Als eigenaar van een jacht wilt u immers in stilte kunnen genieten. Alara-Lukagro heeft daarom in samenwerking met Pon Power een geluidsomkasting ontwikkeld voor de C9.3 IMO III generatorset. De omkasting die Alara-Lukagro voor de C9.3 IMO III generatorset heeft ontwikkeld kan het omgevingsgeluid met maar liefst 30dB verminderen. Dat is het verschil tussen het geluid van een wasmachine of droger en een bibliotheek. Een unieke prestatie, want nog niet eerder lukte het om een dergelijke geluidsreducering te realiseren in een zo compacte unit. Door slimme plaatsing van de verschillende componenten is bovendien voldoende inwendige ventilatiekoeling gerealiseerd.

Om onderhoud aan de generatorset mogelijk te maken is de omkasting voorzien van verschillende uitneembare luiken. Daarnaast is de omkasting voorzien van ventilatie toe- en afvoer voor voldoende koeling. Afhankelijk van de wensen van de eindklant kan de omkasting in elke gewenste Ral kleur worden afgewerkt.

Bron: Motorennieuws Pon Power

Lees meer over onze geluidsdichte oplossingen voor jachten.

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging?
Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

MR
Michael Roode Account Manager +31 (0) 184 820 760 michael@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.