Nieuws

Nieuwe ontwikkeling: het AL-AW systeem

Met de enorme toename aan dataverkeer via het internet zijn datacenters niet meer weg te denken als essentieel onderdeel van onze infrastructuur. Alara-Lukagro draagt hier zijn steentje aan bij door het leveren van de back-up in het geval van een spanningsonderbreking (noodstroom) en de vluchtveiligheid in het geval van een calamiteit. Hierbij verliezen we onze core business geluidsreductie natuurlijk niet uit het oog.

Huidige situatie voor het plaatsen van deuren

“De goalpost constructie”

Onze deuren zijn op brandwerendheid getest volgens de meest recente normen en hebben dit ook ruimschoots gehaald, maar als de ondersteunende wand waar de deur in bevestigd is vroegtijdig wegvalt is de meerwaarde van de deur verdwenen. Om dit op te vangen wordt er tot op heden een tegen vuur beschermde metalen constructie om de deuren gebouwd. Dit lijkt op een doel en wordt ook wel de “goalpost constructie” genoemd.

Materialen en tijd zijn kostbaar en met enige regelmaat staan  de portalen niet haaks, waardoor de deuren niet altijd geplaatst kunnen worden. Dit zijn onnodige kosten waar toch een oplossing voor moet zijn.

Het AL-AW systeem

Voor dit doel heeft Alara-Lukagro het AL-AW systeem ontwikkeld. Een innovatief profiel dat om de sandwich panelen wand wordt gezet en waar vervolgens onze kozijnen aan bevestigd worden. De combinatie is sterk genoeg om de goalpost weg te laten.

Alara-Lukagro heeft hiervoor ook twee brandtesten bij Efectis laten uitvoeren om ook de brandwerende eisen te onderbouwen.

Het resultaat: een kosten- en tijdsbesparing tijdens de bouw!

Wilt u meer informatie over ons AL-AW systeem neem dan vrijblijvend contact met ons op.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 r.van.ditshuizen@alara-lukagro.com

Gerelateerde artikelen