Nieuws

Alara-Lukagro gecertificeerd voor maken brandwerende deuren onder CE keurmerk

Alara-Lukagro is als eerste producent in Nederland bij Efectis gecertificeerd voor het maken van brandwerende deuren onder CE keurmerk. Vanaf 1 november 2019 moeten alle brandwerende deuren voldoen aan de uniforme Europese voorschriften. Alara-Lukagro voldoet daar dus nu al aan.

Brandwerende deuren Alara-Lukagro

De deuren van Alara-Lukagro zijn verkrijgbaar als enkel- en dubbelvleugelige deur in 30, 60, 90 en 120 minuten brandwerende uitvoering. De brandwerende eigenschappen zijn te combineren met geluidsisolerende en inbraakwerende eigenschappen en de deuren kunnen worden ingezet voor nooduitgangen of vluchtroutes.

CE keurmerk

Om het CE keurmerk te kunnen voeren zijn uitgebreide producttesten noodzakelijk. Daarnaast zijn alle onderdelen zoals hang- en sluitwerk, scharnieren en vensters afzonderlijk getest om te mogen worden toegepast in een CE-gecertificeerde, brandwerende deur.

De criteria waaraan moet worden voldaan zijn gebaseerd op een combinatie van de strengste criteria in Europa. Op deze manier wordt zoveel mogelijk kennis over risico’s bij brandveiligheid in een enkel certificaat gekoppeld. Uiteindelijk komt dit daarmee ook ten goede aan de algemene brandveiligheid.

Veilig bouwen

U wilt veilig bouwen? Voldoe dan nu al aan de regels van morgen en kies voor absolute zekerheid door middel van CE-gecertificeerde brandwerende deuren van Alara-Lukagro!

Bekijk alle prestaties van onze deuren

Lees meer over onze deuren

MM
Michel Mostert Marketing Specialist +31 (0)184 661 700 m.mostert@alara-lukagro.com