Roosters voor appartementen Nijmegen

Voor appartementengebouw Crevas, onderdeel van Woningbouwproject Hart van de Waalsprong in Nijmegen, heeft Alara-Lukagro van Janssen de Jong Bouw Oost de opdracht ontvangen voor het leveren van akoestische roosters. De appartementen waar de roosters zullen worden toegepast hebben op alle verdiepingen een hoge geluidsbelasting waardoor deze woningen niet zonder aanvullende voorzieningen voldoen aan de eis voor een geluidsluwe gevel met een slaapkamer.

  • Klant/ aannemer: Janssen de Jong Bouw Oost
  • Projectlocatie: Graaf Alardsingel/ Woenderskamp
  • Uitvoering: Tim Braakhuis & Huub Toonen
  • Architect: Brink & Monadnock
  • Opdrachtgever: Hart van de Waalsprong CV
  • Adviseur: dGmR & Techniplan
  • Gebiedsontwikkelaar: AM en vastgoedontwikkelaar Van Wonen

 

 

 

Creva - Hart van de Waalsprong

Hart van de Waalsprong

Appartementengebouw Crevas maakt onderdeel uit van het Woningbouwproject Hart van de Waalsprong, een compleet nieuwe bruisende en duurzame stadswijk in Nijmegen met een mix van wonen, werken, winkelen, recreëren en ontmoeten.

Het gebouw telt 5 woonlagen met elk 6 appartementen. In de benedenverdieping zijn aanbieders van zorg en sport voorzien. Appartementengebouw Crevas is één van drie blokken met in totaal 119 zeer energiezuinige appartementen in Hart van de Waalsprong.

Om aan de eisen voor een geluidsluwe gevel met een slaapkamer volgens het geluidbeleid te kunnen voldoen, is de woningindeling hierop afgestemd. De slaapkamer grenst met een te openen deel aan de afgesloten buitenruimte. De buitenruimte zelf wordt afgesloten met een kozijn, voorzien van hoogwaardige akoestische beglazing. Om in gesloten toestand voldoende ventilatiecapaciteit te realiseren voor de slaapkamer, wordt het geluiddempend ventilatierooster type AL-R/150 toegepast.

Ventilatie rooster

De afmetingen van het toegepaste AL-R/150 akoestische rooster en de hoogte tussen de lamellen zijn afgestemd op de benodigde spuiventilatie in de slaapkamer, waarbij rekening is gehouden met de natuurlijke drijvende thermische kracht tussen buiten, de loggia en de slaapkamer. Door het toepassen van deze oplossing wordt een geluidluwe buitenruimte en een geluidluwe gevel gerealiseerd, waarbij voldoende spuicapaciteit voor de achterliggende slaapkamer aanwezig is. Zodoende wordt er invulling gegeven aan het geluidbeleid van de gemeente Nijmegen.

De roosters met luchtdoorvoer van circa 40% worden behandeld met een duplex poedercoating in de door klant gewenste RAL kleur. Naast de productie van de roosters verzorgt Alara-Lukagro bij dit project ook de engineering van de roosters, de conservering en de levering van de roosters.

Meer informatie?

Heeft u een uitdaging op het gebied van geluidshinder? Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 ronald@alara-lukagro.com
    Om op uw bericht te kunnen reageren hebben wij uw toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.