Roosters voor woningbouwproject Amsterdam

Voor woningbouwproject Oostenburg Kavel 6 in Amsterdam heeft Alara-Lukagro van Kumij (producent van kunststof kozijnen) de opdracht ontvangen voor het leveren van ruim 100 akoestische roosters. De appartementen waar de roosters worden toegepast hebben op alle verdiepingen een hoge geluidsbelasting waardoor deze niet zonder aanvullende voorzieningen voldoen aan de eis voor een geluidsluwe gevel met een slaapkamer.

  • Hoofdaannemer: Heijmans Woningbouw Oost
  • Projectlocatie: Oostenburgermiddenstraat, 1018 LL Amsterdam
  • Architect: Next Architects, HOH Architecten, Urban Echoes
  • Opdrachtgever: Woningcorporatie Stadgenoot
  • Adviesbureau: Peutz
  • Gebiedsontwikkelaar: Realnomics

 

 

 

 

Woningbouwproject Oostenburg Kavel 6
Woningbouwproject Oostenburg Kavel 6

Oostenburg Kavel 6

Oostenburg is een van de drie oostelijke eilanden in het centrum van Amsterdam. Het is ook bekend als het voormalige Storkterrein en de locatie van de Van Gendthallen. Het is tevens de locatie van het INIT-gebouw, waarin onder andere drie krantenredacties van De Persgroep Nederland en de Amsterdamse Gemeentereiniging zijn gevestigd.

Dit nieuw te bouwen woningbouwproject op kavel 6 (starters-, studenten- en seniorenwoningen) maakt onderdeel uit van een verrassend ensemble van woongebouwen en een bedrijfsruimte, ontworpen door drie verschillende architectenbureaus.

Ventilatie rooster

Om aan de eisen van het geluidbeleid te kunnen voldoen wordt een AL-R/150 geluiddempend ventilatierooster in het gevelelement van Kumij toegepast. De roosters hebben een geluidsisolatiewaarde van Ra rail 13 dB. Om aan de geluidseisen en aan de ventilatiecapaciteit te kunnen voldoen hebben de roosters een aangepaste spleethoogte tussen de lamellen. De afmetingen van de roosters en de hoogte tussen de lamellen zijn op de kozijnmaten van Kumij afgestemd.

De roosters zijn gemaakt in aluminium (AlMg3) en worden behandeld met een duplex poedercoating in de door de klant gewenste RAL kleur 7016. Naast de productie van de roosters verzorgt Alara-Lukagro bij dit project ook de engineering van de roosters, de conservering en de levering van de roosters.

Meer informatie?

Heeft u een uitdaging op het gebied van geluidshinder? Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 ronald@alara-lukagro.com
    Om op uw bericht te kunnen reageren hebben wij uw toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.