165 akoestische roosters voor wooncomplex Amsterdam

Alara-Lukagro heeft van bouwbedrijf J.P. van Eesteren de opdracht gekregen voor het leveren van 165 akoestische roosters voor het wooncomplex Q Residences aan de Buitenveldertselaan in Amsterdam.

Eigenschappen project

  • Bouwbedrijf: JP van Eesteren
  • Ontwikkelaars: Kroonenberg Groep, NEOO
  • Architect: Studio Gang (Chicago)
  • Co-architect: Rijnboutt
  • Locatie: Buitenveldert Amsterdam
  • Looptijd: 2019 – 2022

Foto’s: © Kroonenberg Groep

 

 

Akoestische roosters - Q Residences
Geluiddempende roosters - Q Residences
Roosters - Q Residences

Wooncomplex Q Residences

In de wijk Buitenveldert in Amsterdam verrijst tussen 2019 en 2022 het wooncomplex Q Residences. Het complex bestaat uit een woontoren van 75 meter (high-rise Quartz) en een naastgelegen woongebouw van 35 meter (low-rise Qube), met in totaal 248 woningen. Naast woningen biedt het complex ruimte voor horeca, lifestyle, retail en circa 130 parkeerplaatsen. Daarnaast komt er tussen de gebouwen een plaza.

Q Residences combineer combineert de imposante hoogbouw van de Zuidas met de laagbouw en vrije ruimte van Buitenverldert. Zo biedt Q Residences zowel de dynamiek van de stad als groen en rust binnen handbereik.

Lees meer over dit project op de website van Q Residences

Bron: q-residences.nl

Akoestische roosters op maat geproduceerd

In de gevel van het wooncomplex komen 165 AL150 akoestische roosters van diverse afmetingen. De roosters worden door Alara-Lukagro exact naar de wensen van de betrokken partijen geproduceerd. Tijdens het ontwikkelproces is daarvoor onder andere gesprekken gevoerd met de akoestisch adviseur, architect/ontwikkelaar en aannemer.

De roosters moeten ervoor zorgen dat de geluidshinder van buiten in de woningen tot een minimum wordt gereduceerd. Naast hoge eisen aan akoestiek kent dit project ook hoge eisen aan de effectieve vrije lucht doorlaat, om zo aan het gewenste woongenot te kunnen voldoen.

Afmetingen als vast gegeven

De afmetingen van de roosters variëren van circa 800 / 1110 / 1550 mm hoog x 830 mm breed. Leidend voor de afmetingen is het ontwerp van het complex. Zo waren de afmetingen dus een vast gegeven bij het ontwikkelen van de roosters. Om te kunnen voldoen aan de eisen voor specifieke akoestische demping en vrije doorlaat zijn er onder andere aangepaste spleethoogtes toegepast.

Mock-up uitgebreid getest

Alvorens alle 165 roosters te produceren is er eerst een mock-up van de roosters geproduceerd. Deze mock-up is door een extern onderzoekbureau in een fictieve leefomgeving uitgebreid getest.

Meer informatie?

Heeft u een uitdaging op het gebied van geluidshinder? Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 ronald@alara-lukagro.com
    Om op uw bericht te kunnen reageren hebben wij uw toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.