Akoestische roosters voor appartementen Buiksloterham

Alara-Lukagro heeft van HSB Bouw BV de opdracht gekregen voor het leveren van 54 stuks akoestische roosters voor het woningbouwproject Buiksloterham in Amsterdam. Voor dit project worden eisen gesteld aan ventilatie en aan geluidreductie om zodoende een optimaal woonklimaat te creëren.

  • Opdrachtgever: HSB Bouw BV (Aannemer)
  • Architect: MEESVISSER
  • Constructeur: Pieters Bouwtechniek
  • Adviseur: Cauberg Huygen
  • Eindgebruiker: Ymere (Woningcorporatie)
  • Leverancier composiet gevelelementen (t.b.v. geluidsbox): Flexipol Composites
  • Locatie: Amsterdam

 

 

 

 

Acoustic louvres for apartments Buiksloterham
foto3@4x
Roosters voor hoogbouw | Buiksloterham | Amterdam

Woningbouwproject Buiksloterham, Amsterdam

Samen met HSB Bouw bouwt woningcorporatie Ymere in Amsterdam-Noord een complex met sociale huurwoningen. Daarnaast zal in het gebouw ook een nieuw regiokantoor van de woningcorporatie worden gevestigd.

Mede dankzij dit project transformeert voormalig bedrijventerrein ‘Buiksloterham’ naar een circulaire stadswijk gericht op wonen en werken. Het aanbod voor mensen met een bescheiden inkomen in Amsterdam neemt door deze nieuwe woningen toe, wat de druk op de woningmarkt verlicht.

Sociale huurwoningen

‘Kavel 4a’ wordt voorzien van 93 sociale huurwoningen van 25 tot 50 m2 die geschikt zijn voor een bepaalde fase in ieders woon carrière. Van de 93 woningen worden 25 op basis van tijdelijke jongerencontracten van 5 jaar verhuurd. Deze woningen zijn bedoeld voor jongeren die onvoldoende inschrijftijd hebben opgebouwd. Door deze woningen aan te bieden wordt de doorstroming gewijzigd en de druk op de woningmarkt gecorrigeerd.

De bouw van het project is gestart in september 2020. De verwachting is dat het gebouw halverwege augustus 2021 wordt opgeleverd.

Meer informatie over dit project op de website van Ymere.

Akoestische roosters van Alara-Lukagro

De opdracht bestaat uit het leveren van 54 akoestische roosters (geluidsboxen), type AL-R/300V. Deze roosters hebben een R’w waarde van 18 dB (luchtgeluidisolatiewaarde), een Ra weg waarden van 14 dB en een K-factor van 13,65. Daarnaast worden de roosters uitgevoerd inclusief vogelgaas en regenkering en voorzien van een duplex poedercoating RAL 8000 (groenbruin), zodat de roosters mooi wegvallen in de gevel waarin ze worden toegepast.

Voor dit project verzorgt Alara-Lukagro de Engineering, Productie en Levering van de roosters.

Meer informatie?

Heeft u een uitdaging op het gebied van geluidshinder? Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 ronald@alara-lukagro.com

    Om op uw bericht te kunnen reageren hebben wij uw toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.