Geluidswerende deuren voor congrescentrum Hart van Zuid

Van bouwcombinatie Ballast Nedam / Heijmans heeft Alara-Lukagro de opdracht gekregen voor het leveren van tientallen enkel- en dubbelvleugelige geluidwerende deuren voor het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC). Rotterdam Ahoy is onderdeel van de gebiedsontwikkeling ‘Hart van Zuid’, het nieuwe, bruisende stadscentrum voor Rotterdam-Zuid.

Opdrachtgever
Hart van Zuid

Uitvoerder
Ballast Nedam en Heijmans

Architect
Kraaijvanger Architects

 

Visuals: @Zwartlicht

Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) - Entree
Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) - RTM Stage 1
Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) - RTM Stage
Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC)
Geluidswerende deuren voor congrescentrum Hart van Zuid

Rotterdam Ahoy Convention Centre

Het bestaande Ahoy complex wordt ingrijpend vernieuwd en flink uitgebreid om zo de internationale concurrentiepositie verder te versterken. Het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) krijgt het grootste auditorium van Nederland.

Het congrescentrum heeft na de verbouwing een auditorium met 2.750 zitplaatsen en 35 kleinere congres- en vergaderzalen. Het tribunesysteem maakt het mogelijk de ruimte multifunctioneel in te zetten. Hierdoor kan het auditorium naast als theater ook worden ingezet als muziekhal (genaamd RTM Stage) die ruimte biedt aan 7.000 personen. Omdat de hal direct tegen het bestaande Ahoycomplex wordt aangebouwd kan de hal ook worden gebruikt als extra beursoppervlak.

De bestaande beurshallen zijn recent ingrijpend gerenoveerd, waarbij de beursvloeroppervlakte en het draagvermogen van vloeren en dak zijn vergroot. Daarnaast kunnen de hallen nu beter met elkaar worden gecombineerd.

Volgens de planning opent Rotterdam Ahoy Convention Centre de deuren in september 2020.

Geluidsisolerende deuren

Tijdens een bezoek aan het Rotterdam Ahoy Convention Centre kan je straks niet om de geluidsisolerende en brandwerende deuren van Alara-Lukagro heen. De deuren zijn namelijk op verschillende plekken in het RACC te vinden. Mede door de deuren van Alara-Lukagro blijft de geluidsoverlast in en rondom het RACC tot een minimum beperkt.

De deuren worden mede op basis van onder andere de gewenste geluidsisolatie, brandwerendheid en afmetingen op maat gemaakt. Voor een veilige exit bij calamiteiten worden de deuren die worden toegepast in openbare ruimtes voorzien van een mechanisch dan wel elektronisch paniekbeslag.

De opdracht bevat naast het leveren van de deuren ook onder andere het engineeren, monteren en gebruiksklaar maken van de deuren.

Meer informatie?

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte oplossing voor uw project. Neem vrijblijvend contact met ons op.

RvD-19128-140830@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 sales@alara-lukagro.com
    Om op uw bericht te kunnen reageren hebben wij uw toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.