Akoestische schuifdeuren voor onderwijs- en cultuurcentrum (OCC)

Van Bouwcombinatie Cadanz heeft Alara-Lukagro de opdracht gekregen voor het leveren en monteren van 2 akoestische enkelvleugelige en 2 akoestische dubbelvleugelige schuifdeuren voor OCC Amare in Den Haag. Het centrum wordt gebouwd midden in het centrum van Den Haag (Spuiplein).

Plaats
Den Haag

Project
OCC Amare Spuikwartier (Onderwijs en cultuurcomplex)

Opdrachtgever
Gemeente Den-Haag

Hoofdaannemer
Bouwcombinatie Cadanz (Boele & Van Eesteren + Visser & Smit)

Adviseur
LBP Sight

Architect
NOAHH

Gebouwfunctie
Onderwijs- en cultuurcentrum (OCC)

OCC Den Haag Spuiplein
OCC Den Haag Voorgevel
Onderwijs- en cultuurcentrum Den Haag Concertzaal@4x
Onderwijs- en cultuurcentrum Den Haag theaterzaal@4x

OCC Amare Den Haag

OCC Amare in Den Haag krijgt een concertzaal voor 2.500 mensen, een theaterzaal met ongeveer 1.500 zitplaatsen, een ensemblezaal voor zo’n 600 bezoekers en een repetitiezaal waar ook nog eens 200 mensen terechtkunnen. Ook is er ruimte voor winkels en horeca. Met een verwachte 300.000 bezoekers per jaar wordt het een plek waar iedereen kan genieten van een breed cultureel aanbod en waar volop ruimte is voor initiatieven uit de stad: van een open podium voor Haagse bands tot stadsdebatten.

Het OCC huisvest vanaf 2021 4 Haagse topinstellingen: Dans- en Muziekcentrum Den Haag (het huidige Zuiderstrandtheater), Koninklijk Conservatorium, Nederlands Dans Theater en Residentie Orkest Den Haag.

Duurzaamheid

Bij het project speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Het OCC krijgt onder meer 4.000 m2 zonnepanelen, regen gespoelde toiletten, temperatuurregulatie door gebruik van de bodem als warmte- en koudebron, 50 in de gevel verwerkte broedkasten voor verschillende soorten vogels en 28 ingebouwde vleermuizenverblijven. Waar we als Alara-Lukagro graag onze naam aan verbinden.

Akoestische schuifdeuren

De schuifdeuren zijn uitgevoerd in grote afmetingen en hebben een hoog bereik in het pop spectrum. De deuren worden elektrisch bedient met drukknopschakelaar met ‘dodemansknop’ functie. Bij de dubbelvleugelige deuren zijn beide deuren zijn los van elkaar te openen en de sluiten. De schuifdeuren zijn afgewerkt in RAL 7016.

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging? Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 ronald@alara-lukagro.com
    Om op uw bericht te kunnen reageren hebben wij uw toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.