Akoesticum Ede voorzien van geluid- en brandwerende deuren

De historische Frisokazerne in Ede is herbestemd tot onderkomen van het Akoesticum, een nieuw instituut voor de podiumkunsten. Alara-Lukagro mocht de geluidsisolerende en brandwerende deuren leveren.

Scroll naar beneden

Ontwerp met respect voor historie

Aan de hand van historisch fotomateriaal van de Frisokazerne is het ontwerp gemaakt en de gevel gereconstrueerd. De toegangsdeuren bestaan hierdoor weer uit houten paneeldeuren en de oorspronkelijke kleurstelling van deuren, kozijnen en muren zijn teruggebracht. Het project omvat de restauratie, renovatie, verduurzaming en herinrichting van de monumentale kazerne tot het Akoesticum. Het gebouw biedt nu onderdak aan een uitvoeringszaal, repetitiezalen, kantoorruimtes, een hotel en een horecagelegenheid.

Het project

Plaats:
Ede

Architect:
Architectuurbureau Sluijmer en Van Leeuwen

Aannemer:
Hazenberg Bouw

Geluidsisolerende deuren:
Alara-Lukagro

Gebouwfunctie:
Theater

 

 

Akoesticum
Akoesticum
Akoesticum
Akoesticum
Akoesticum
Akoesticum
Akoesticum
Akoesticum
Akoesticum

Deuren uitvoeringszaal

Hazenberg Bouw gunde Alara-Lukagro het produceren en monteren van de geluidsisolerende en brandwerende deuren. Deze zijn onder meer geplaatst in de centrale uitvoeringszaal van het Akoesticum. Een aantal van de binnendeuren zijn uitgevoerd met een zeer hoge geluidsisolatie waarde van Rw 56 dB(A).

Opening door Koning Willem-Alexander

In januari 2015 was Koning Willem-Alexander aanwezig voor de officiële opening van het Akoesticum. De uitvoeringszaal met geluidsisolerende deuren fungeerde als decor van de opening. De koning noemde het centrum “Het Papendal voor podiumkunsten”.

Bijzonderheden

Het project is aangemeld voor de NRP Gulden Feniks. Deze prijs is dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving.

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging?
Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

RvD-19128-140830@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764
    Om op uw bericht te kunnen reageren hebben wij uw toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: