Brandwerende deur voor Cultuur Historisch Centrum

Voor Cultuur Historisch Centrum ‘De Tiid’ ontving Alara-Lukagro van Aannemingsmaatschappij Friso B.V. de opdracht voor het leveren van een dubbelvleugelige, brandwerende binnendeur met hoekkozijn. De deur wordt toegepast als archiefdeur.

Uitvoerder
Aannemingsmaatschappij Friso B.V.

Architect
Adema Architecten Dokkum

Opdrachtgever
Gemeente Sud West Fryslan

 

Animaties bij Adema Architecten

De Tiid Bolsward
De Tiid Bolsward voorkant 1@4x
De Tiid Bolsward bovenaf@4x
De Tiid Bolsward

De Tiid Bolsward

Met de ontwikkeling van Cultuur Historisch Centrum ‘De Tiid’ komt er een nieuwe bestemming voor het ruim vier eeuwen oude stadhuis in de stad. Het gebouw kwam leeg te staan na de gemeentefusie in 2011.

Het voormalige stadhuis en de nieuwe ruimtes worden met elkaar verbonden door een publieksruimte, waarvan een deel de vorm van een atrium krijgt. In de Nieuwe Waag komt een auditorium, met ruimte voor zo’n honderd mensen. Deze zaal moet ook in de avonduren een ontmoetingsplek worden, bijvoorbeeld door het organiseren van lezingen, themabijeenkomsten, tentoonstellingen, educatieve programma’s en andere culturele activiteiten.

In Historisch Centrum De Tiid komt ook een archiefruimte met ruim zes kilometer aan archiefmateriaal uit de gefuseerde gemeenten.

Brandwerende binnendeur

De AL-D/D50 dubbelvleugelige, brandwerende binnendeur gaat dienst doen als archiefdeur. De deur wordt EW-120 (conform EN 1634-1) uitgevoerd.

Naast engineering en productie zorgt Alara-Lukagro ook voor het transport en de montage van de geluidsisolerende brandwerende deuren.

Meer informatie?

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte oplossing voor uw project. Neem vrijblijvend contact met ons op.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 ronald@alara-lukagro.com
    Om op uw bericht te kunnen reageren hebben wij uw toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.