Omkasting voor generatorsets op offshore platform van Shell

Bij renovatie van het Shell Leman offshore platform, zijn gas turbine sets vervangen voor nieuwe Caterpillar gas generatoren. AMEC benaderde Alara-Lukagro voor het ontwikkelen van een geluidsisolerende omkasting voor de generatorsets.

Scroll naar beneden

Shell leman offshore platform

Shell Leman is een offshore productie platform voor natuurlijk gas. Het platform ligt net van de kust van Great Yarmouth. Het platform begon met produceren in 1968. Het platform is gerenoveerd om nog eens 20 jaar te gebruiken. Voor deze renovatie zijn de gas turbine sets vervangen voor nieuwe Caterpillar gas generatoren type 3516.

Lawaai op de werkvloer

De nieuwe generator sets produceren een onacceptabel lawaai. Dit verstoord niet alleen het personeel tijdens hun werk, maar heeft ook een beduidend negatief effect op de werk- en leef kwaliteit aan boord van het platform. Amec Foster Wheeler werd betrokken bij de renovatie en zij benaderde Alara-Lukagro om een oplossing te ontwerpen voor het lawaai van de generatorsets.

Geluidsisolerende omkasting generatorsets

In nauwe samenwerking met Amec, ontwierp en produceerde Alara-Lukagro drie geluidsisolerende omkastingen voor de nieuwe generatoren van het Shell Leman platform.

Eigenschappen omkasting generatorsets:

  • Op maat gemaakt zodat alles exact past in de situatie op het platform.
  • De omkastingen zijn zelf-ondersteunend, bestaande uit een modulair paneel concept.
  • Voorzien van deuren, ramen en luiken voor optimale bediening en controle.
  • In eigen huis voorzien van een offshorebestendig natlak systeem.
  • Snelle en gemakkelijke demontage mogelijk in geval van onderhoud.
omkasting generatorsets
omkasting generatorsets
omkasting generatorsets
omkasting generatorsets

Zeer tevreden klant

Geluidseis behaalt

Het gestelde geluidniveau van 85 dB(A) is na plaatsing van de omkastingen ruim gehaald; het resultaat van de geluidmeting is 75 dB(A) op 1 meter van de omkasting. Amec Engineering was zeer tevreden met het resultaat en de samenwerking met Alara-Lukagro.

Fpal beoordeling geluidsisolerende omkasting generatorsets Shell Leman platform. Beoordeling door inkoper van Amec Foster Wheeler.

Score: 8,4

Alara-Lukagro ontving een 8,4 (uit 10) op 14 aspecten, waaronder product kwaliteit, project management, installatie en faciliteiten. Een resultaat om trots op te zijn!

Meer informatie

Heeft u een soortgelijke uitdaging? Heeft u een ander geluidprobleem offshore, of wilt u een omkasting voor uw machine voor een andere toepassing?

Alara-Lukagro biedt altijd een passende oplossing. Door maatwerk zijn wij in staat iedere vraag te beantwoorden met een passende oplossing.

Leg uw vraag bij ons neer. Wij adviseren u graag over een passende oplossing voor uw project.

JdH-19128-140826@4x
John de Haan Sales Engineer +31 (0) 184 820 762 sales@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: