MFC De Grous geluidsoverdracht tussen de zalen beperkt

Multifunctioneel Centrum ‘De Grous’ in Stein bestaat uit een bibliotheek verdeeld over twee verdiepingen, een grote gehoorzaal met meer dan 300 zitplaatsen, diverse muzieklokalen en grote multifunctionele ruimten en een horeca ruimte met buitenterras. Boven het MFC bevinden zich 44 appartementen. Door de samenstelling is het van belang dat geluid van de ene zaal of ruimte niet uitstraalt naar een andere.

Scroll naar beneden

MFC De Grous in Stein

Aannemersbedrijf Jongen-Meulen realiseerde het centrum in opdracht van de gemeente Stein en Maaskant Wonen. CroonenBuro5 gaf vorm aan de centrumontwikkeling, de architectuur van het project en het interieur van het multifunctioneel centrum. DPA Cauberg-Huygen is als akoestisch adviseur betrokken bij dit project.

Plaats:
Stein

Architect:
CroonenBuro5

Aannemer:
Aannemersbedrijf Jongen-Meulen

Akoestisch adviseur:
DPA Cauberg-Huygen

Gebouwfunctie:
Multifunctioneel centrum

Bijdrage Alara-Lukagro:
Geluid- en brandwerende deuren
Trillingsisolatie

MFC De Grous
MFC De Grous
MFC De Grous
MFC De Grous
MFC De Grous
MFC De Grous
MFC De Grous

Van advies tot montage

Al ruim 2 jaar voor oplevering is Alara-Lukagro betrokken bij het project om de akoestisch adviseur te voorzien van producten die aansluiten bij het akoestisch adviesrapport. In opdracht van aannemersbedrijf Jongen-Meulen leverde en monteerde Alara-Lukagro geluidwerende en brandwerende deuren en trillingsisolatie voor MFC Stein, waardoor de geluidsoverdracht tussen zalen en ruimten tot een minimum beperkt is.

Trillingsisolatie en geluidwerende deuren

De trillingsisolatie vormt een compleet pakket van akoestische ontkoppeling van vloeren, wanden en plafonds welke is toegepast in de woningen en horeca. De geluidwerende en brandwerende deuren hebben een hoge geluidsisolatie waarde en een aantal deuren zijn extra hoog uitgevoerd (3,15 meter). Hiermee is een goede geluidsisolatie van de ene naar de andere ruimte gewaarborgd.

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging?
Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 ronald@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: