Doornroosje Nijmegen voorzien van brandwerende deuren en roosters

Op de voormalige TPG-locatie in hartje Nijmegen is het nieuwe popcentrum Doornroosje gerealiseerd. Bovenop de twee zalen zijn bovendien nog eens 350 studentenwoningen te vinden. Een bijzondere combinatie, waarbij maximale aandacht is besteed aan geluidwering.

Scroll naar beneden

 Doornroosje Nijmegen

In samenwerking met akoestisch adviesbureau Peutz heeft Alara-Lukagro in een voorstadium de geluidsberekeningen voor de binnendeuren verzorgd. Aan de hand daarvan zijn de typen akoestisch isolerende deuren en deurbladen geselecteerd. Het project bevat in totaal acht dubbelvleugelige draaideuren, waarvan twee met glas, zes enkelvleugelige draaideuren en twee geluidsisolerende schuifdeuren. Een groot deel van de deuren is 60 minuten brandwerend uitgevoerd. Alara-Lukagro is totaalontzorger en verzorgt de engineering, productie, conservering en montage volledig in eigen huis.

Plaats:
Nijmegen

Architect:
AGS Architekten

Aannemer:
Bouwcombinatie KlokBouw – Züblin

Akoestisch adviseur:
Peutz

Geluidsisolerende deuren:
Alara-Lukagro

Gebouwfunctie:
Poppodium en studentenwoningen

brandwerende deuren
brandwerende deuren
brandwerende deuren
brandwerende deuren
brandwerende deuren
brandwerende deuren
brandwerende deuren
brandwerende deuren

Deuren geluiddempend in lage frequenties

De geluidsisolerende deuren worden door Alara-Lukagro volledig op klantspecificatie geproduceerd. Belangrijk aspect was het dempen van de in de popmuziek veelvoorkomende tonen met een lage frequentie van 63, 125 en 250 Hz. De deuren zijn zo ontworpen dat ook deze frequenties gedempt worden.

Geluiddempende roosters

De gevel van de studentenwoningen boven het poppodium zijn door Alara-Lukagro voorzien van 37 stuks geluiddempende roosters (zie ook hoofdfoto).

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging?
Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 ronald@alara-lukagro.com
    Om op uw bericht te kunnen reageren hebben wij uw toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: