Koel- en ventilatiesysteem voor WKK centrale

Alara-Lukagro heeft het complete koel- en ventilatiesysteem geleverd voor de 20 gasmotoren in de KIEL WKK centrale. Voor dit project hebben we de roosters, dempers, voorverwarmers, filters, dempers, ventilatoren, geluidsisolatie / absorptiepanelen, akoestische deuren, akoestische bochten en de volledige kanalen voor de machinekamer geleverd en geïnstalleerd.

KIEL WKK centrale

De warmtekrachtcentrale in Kiel (Duitsland) voorziet meer dan 73.000 huishoudens en gebouwen in Kiel van stadsverwarming. Bovendien levert de centrale energie aan het 110 kilovolt elektriciteitsnet van Kiel, dat elektriciteit levert aan zowel huishoudens in de stad als aan enkele van de omliggende gemeenten. Overtollige energie wordt doorgegeven aan het “upstream” stroomnet.

Ventilation - KIEL CHP Plant
Silencers - KIEL CHP Plant
Silencers 2 - KIEL CHP Plant
Ducting - KIEL CHP Plant
Louvres - KIEL CHP Plant

Samenwerking met hernieuwbare energie

De centrale vervangt een kolengestookte elektriciteitscentrale van 323 MW. Het uitschakelen van de kolencentrale maakt deel uit van het plan van de Duitse overheid voor een schonere elektriciteitssector. De nieuwe WKK centrale is ontworpen om samen te werken met de uitbreiding van hernieuwbare energie. Wanneer zon en wind niet genoeg energie opwekken, kunnen de Jenbacher-gasmotoren in minder dan vijf minuten hun volledige capaciteit bereiken.

Het koeling- en ventilatiesysteem

Alara-Lukagro ontwierp en berekende aan de hand van de koeling en akoestische eisen alle dempers voor de luchtinlaat (210.000 m3/h) en luchtuitlaat 160.000 m3/h. Op het moment dat alle motoren draaien, beweegt er ongeveer 4.200.000 m3/h lucht. Vanwege het feit dat de uitlaatpijp van de gasmotor de ruimte doorkruist en daardoor extra geluid produceert, moesten voor de luchtuitlaat speciale dempers worden ontwerpen.

Energiezuinig ontwerp

Met ons nieuwe ventilatie / koeling ontwerp konden we het energieverbruik tot een minimum beperken. Daarom hebben we een nieuwe functionele beschrijving gemaakt die in het nieuwe softwareprogramma is geïmplementeerd. Tijdens de FAT- en SAT-testen werd bewezen dat dit ontwerp zelfs beter is dan berekend.

Met de door ons ontworpen en gefabriceerde dempers bereikten we het optimale tussen geluidsbeheersing en drukverliezen, wat nodig is om het energieverbruik van de koelventilatoren te optimaliseren.

Projectleider op locatie

Tijdens de installatie was onze projectleider continu ter plaatse om te controleren of elk onderdeel correct en binnen het gevraagde tijdschema werd geïnstalleerd.

Controlemetingen

Om te controleren of alles goed werkte, hebben we flow- en drukverschilmetingen gedaan en daarna ook de akoestische controlemeting uitgevoerd. Reden om dit te doen is dat we met deze praktische waarden continu onze eigen rekenprogramma’s willen verbeteren.

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging?
Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

JdH-19128-140826@4x
John de Haan Sales Engineer +31 (0) 184 820 762 sales@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.