Omkasting voor WKK installatie tomaten kwekerij

Benteltom in Oud Turnhout is een tomaten kwekerij van zo’n 30.000 m2. Alara-Lukagro leverende de complete geluidsisolerende omkasting voor WKK-installaties van de kweker.

Scroll naar beneden

Geluiddemping warmte-kracht koppeling

Benteltom in Oud Turnhout is een tomaten kwekerij van zo’n 30.000 m2. De verwarming van de kassen wordt onder andere gedaan door een WKK installatie (warmte-krachtkoppeling). Een WKK installatie combineert de opwekking van warmte en elektriciteit. Hierbij wordt de warmte die vrijkomt gebruikt om de kassen te verwarmen.

De krachtige motor van de WKK installatie mag niet te veel geluid uitstralen. Een geluidsisolerende omkasting biedt dan de oplossing. Alara-Lukagro heeft voor de generatorset van tomatenkwekerij Benteltom een geluidsisolerende buitenomkasting geleverd en gemonteerd.

Omkasting voor WKK

Eigenschappen omkasting

De geluidsisolerende omkasting is compleet geleverd inclusief:

  • Rookgasreiniging
  • Geluiddempend ventilatiesysteem
  • Staalconstructie
  • Hijsbalken
  • 5 stuks geluidsisolerende toegangsdeuren/vluchtdeuren

De panelen zijn behandeld met een poeder coating. Het geheel is turn-key opgeleverd.

omkasting voor WKK
omkasting voor WKK
omkasting voor WKK

Geluidseis behaald door omkasting

Alara-Lukagro stelt de maximaal haalbare geluidreductie altijd per project vast aan de hand van de gestelde eisen en specificaties en garandeert voor deze projecten dat de gewenste geluidreductie wordt gehaald. Het geluiddrukniveau bij de omkasting voor de WKK van Benteltom is 65 dB(A) op 1 meter van de omkasting, wat dan ook overeen komt met de gestelde eis.

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging? Bent u op zoek naar een geluiddempende maatregelen voor uw machines of installaties? Neem dan contact met ons op. Wij bieden voor ieder project een oplossing op maat.

Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw specifieke situatie.

JdH-19128-140826@4x
John de Haan Sales Engineer +31 (0) 184 820 762 sales@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: