Inbraak- en brandwerende deuren voor NAVO hoofdkantoor Brussel

In de Brusselse deelgemeente Evere is het nieuwe hoofdkantoor NAVO gerealiseerd. Het geheel bestrijkt een totale oppervlakte van 251.000 m² en heeft diverse faciliteiten zoals een congrescentrum. BAM Alliance heeft de engineering, productie en montage van 650 speciale deuren gegund aan Alara-Lukagro.

Scroll naar beneden

De bouw van het hoofdkantoor van de Noord Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), door een consortium onder leiding van de BAM, nam meer dan 5 jaar in beslag. Het gebouw huisvest circa 4.500 medewerkers, afgevaardigden en militairen en biedt plaats aan de 28 NAVO-lidstaten. Het geheel bestrijkt een totale oppervlakte van 251.000 m², verdeeld over 8 grote vleugels, 4 kleinere vleugels en diverse faciliteiten zoals een congrescentrum.

Veilig en duurzaam gebouw

Gezien de te vervullen functie is een sterk beveiligd, imposant, comfortabel, functioneel en hypermodern gebouw ontworpen. Het nieuwe hoofdkantoor is daarnaast energiezuinig en kan generaties lang meegaan. De ontwerpers hebben tevens veel aandacht besteed aan automatisering van beveiligingsprocessen; er kan maximale veiligheid geboden worden, terwijl het ongemak van gebruikers zoveel mogelijk geminimaliseerd. Daarnaast speelt brandveiligheid een belangrijke rol.

Speciale deuren met hoge veiligheidseisen

BAM Alliance heeft de engineering, productie en montage van 650 speciale deuren voor het NAVO hoofdkwartier gegund aan Alara-Lukagro. Om te voldoen aan de zeer hoge eisen voor inbraakveiligheid en brandveiligheid heeft Alara-Lukagro speciale deuren ontworpen en succesvol laten testen bij onafhankelijke instanties. Ook de werkmethodes van Alara-Lukagro voldoen aan de strikte eisen van het politieke en administratieve gebouw.

Inbraak- en brandwerende deuren

Plaats:
Brussel (BE)

Architect:
Tijdelijke vereniging SOM + ASSAR ARCHITECTS

Aannemer:
BAM Alliance

Alara-Lukagro:
650 speciale geluidsisolerende deuren, waaronder inbraakwerend en brandwerend (engineering, productie en montage)

Gebouwfunctie:
Politiek en administratief gebouw met verschillende faciliteiten

Fotocredits:
Belgian Defence – Michael Moors, © SOM Assar

inbraakwerende deuren
inbraakwerende deuren
inbraakwerende deuren
inbraakwerende deuren

Meer over deuren van Alara-Lukagro

Heeft u een project waar geluidsisolerende brandwerende deuren gevraagd worden? Alara-Lukagro levert en produceert een breed scala aan stalen geluidsisolerende deuren, in combinatie met brandwering, inbraakwering, vluchtfunctie en meer.

Ga naar de pagina over geluidsisolerende deuren voor meer informatie, of stel hiernaast direct uw vraag. Wij adviseren u graag over een passende oplossing voor uw project.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 ronald@alara-lukagro.com
    Om op uw bericht te kunnen reageren hebben wij uw toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: