Geluiddempende ventilatie reduceert lawaai uit ventilatieschachten machinekamer

IHC Merwede realiseerde de trailing suction hopper dredger ‘Albatros’ voor Baggerbedrijf De Boer. In opdracht van IHC Merwede realiseerde Alara-Lukagro geluiddempende ventilatie voor in de ventilatieschachten van de machinekamer.

Scroll naar beneden

De uitdaging: in hoogte verstelbaar stuurhuis

De sleephopperzuiger Albatros is 75 meter lang en heeft een vermogen van 3500 kW. Het schip is ontworpen voor lage doorvaarthoogten. Hierdoor kan het stuurhuis hydraulisch in hoogte versteld worden. De motorkamer bevindt zich direct onder het stuurhuis. Twee ventilatieschachten zorgen voor lucht- toe en afvoer van de motorkamer. Het lawaai van de motorkamer mag niet uitstralen naar buiten of naar het stuurhuis door de ventilatieopeningen.

Echter, het in hoogte verstelbare stuurhuis bracht een uitdaging met zicht mee. De ventilatieschachten bewegen namelijk mee wanneer het stuurhuis in hoogte versteld wordt. Hierdoor is maatwerk vereist. IHC Merwede benaderde Alara-Lukagro om een oplossing op maat te ontwerpen om het lawaai uit de ventilatieschachten te dempen.

Geluiddempende ventilatie machinekamer

De oplossing

Alara-Lukagro heeft het geheel akoestisch en luchttechnisch doorgerekend. De meest optimale combinatie ven geluiddemping en flow is toegepast. Het volgende is toegepast in en op de ventilatieschachten:

  • Cilindrische geluiddempers
  • Coulissen geluiddempers
  • Dak coulissen
  • Brandkleppen
geluiddempende ventilatie
geluiddempende ventilatie

Zeer tevreden over resultaat

Na installatie van de geluiddempende ventilatie bleken de geluidsnormen ruim gehaald te zijn. Zowel IHC Merwede als Baggerbedrijf De Boer gaven aan zeer tevreden te zijn met het geleverde werk van Alara-Lukagro.

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging? Of bent u op zoek naar geluiddempende ventilatie voor een andere toepassing? Bijvoorbeeld voor een industriële plant?

Leg uw vragen aan ons voor. Wij adviseren u graag over een passende oplossing voor uw project.

Hartelijk dank voor uw bericht aan Alara-Lukagro. Een kopie van het bericht is naar uw email adres verstuurd. Indien van toepassing, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Dit veld is verplicht.

Vul een geldig e-mailadres in.

Enkel cijfers toegestaan

Mensen bekeken ook: