Geluiddempende ventilatieset voor diesel motoren

ZF Marine Krimpen B.V. benaderde Alara-Lukagro voor een oplossing voor de ventilatie, lawaaibeheersing en warmte management van vier diesel motoren. Alara-Lukagro heeft een complete geluiddempende ventilatieset voor de dieselmotoren ontworpen, geproduceerd en gemonteerd.

Scroll naar beneden

Caterpillar diesel motoren

ZF Marine Krimpen B.V. ontwerpt en produceert een breed assortiment aan bestuurbare boegschroeven voor allerlei toepassingen in de maritieme sector.  Zij hebben Alara-Lukagro benaderd in een vroeg stadium van een project met betrekking tot “Deck Mounted Azimuth Thrusters”. Deze boegschroeven zijn voorzien van Caterpillar diesel motoren met de volgende specificaties:

  • Koellucht: 5760 m³/u
  • Verbrandingslucht: 4380 m³/u
  • Maximale druk: 150 Pa

Ventilatie, lawaaibeheersing en warmte management

ZF Marine Krimpen B.V. heeft Alara-Lukagro gevraagd, om een oplossing te bedenken voor de ventilatie, lawaaibeheersing en warmte management van de diesel motoren. De uitdaging voor Alara-Lukagro was om een betrouwbare oplossing te bedenken met de beperkte ruimte die beschikbaar was, die tevens kosten efficiënt is.

Geluiddempende ventilatieset

Alara-Lukagro heeft een aantal opties aangeboden van complete geluiddempende ventilatiesets voor de deck units. Eén van deze oplossing bleek zeer gunstig uit te pakken ten aanzien van de diesel motoren. Deze uitwerking zorgt namelijk voor optimale koeling van de motoren en met deze temperaturen presteren de motoren optimaal.

Deze geluiddempende ventilatieset bestaat uit:

  • 4 lucht inlaatsets: geluiddempende roosters, geluiddempers (roestvast staal 316) en servo motor. Het brandblussysteem schakelt vanzelf in tijdens een brand.
  • 4 lucht uitlaatsets: ventilatie aansluitkast (roestvast staal 316) met axiaal ventilator, geluiddempers en geluiddempende roosters.
geluiddempende ventilatie set
geluiddempende ventilatie set

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging?
Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

Hartelijk dank voor uw bericht aan Alara-Lukagro. Een kopie van het bericht is naar uw email adres verstuurd. Indien van toepassing, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Dit veld is verplicht.

Vul een geldig e-mailadres in.

Enkel cijfers toegestaan

Mensen bekeken ook: