Geluiddemping luchttoevoer generator set op offshore platform

Pon Power leverde een geavanceerde essentiële- en noodstroom voorziening voor offshore platform Gina Krog. Om lawaai bij de luchtinlaat van de essentiële stroom voorziening te verminderen, heeft Alara-Lukagro een geluiddempende luchtinlaat set voor de motor geproduceerd en geleverd.

Scroll naar beneden

225 miljoen vaten olie en gas

Gina Krog (voorheen Dagny) was oorspronkelijk een kleine offshore-gas ontdekking in de Noordzee (tussen noordelijk Engeland en Noorwegen), maar bleek aanzienlijke hoeveelheden olie te hebben onder de gehele structuur. Statoil geeft aan dat de ontwikkeling van Gina Krog een geschatte waarde heeft van 225 miljoen vaten olie en gas.

Noodstroom voor offshore platform

Het offshore platform voor Gina Krog heeft complexe essentiele- en noodstroom oplossingen nodig, volgens de NORSOK regelgeving. Pon Power leverde twee zeer geavanceerde Cat Power oplossingen voor Gina Krog. De noodstroom generator is geleverd in een A60 container met geluidsemissie van 75 dB op 1m.

De zeer geavanceerde Genflex C280-16 essentiële generator set is geengineerd door Pon Power, met een vermogen van 5430 ekW @ 60 Hz en noodstroom 3512 C HD met een vermogen van 1.700 ekW @ 60 Hz. De afmetingen van de essentiële generator set zijn L x B x H = 10.283 x 2.800 x 4.092 mm en de set weegt ongeveer 75 ton.

Geluiddemping luchttoevoer essentiële generator set

Om lawaai bij de luchtinlaat van de essentiële stroom voorziening te verminderen, heeft Alara-Lukagro een geluidgedempte luchtinlaat set voor de motor ontworpen, geproduceerd en geleverd. Eén van de eisen was de mogelijkheid om de totale luchtinlaat unit door het gat van de A60 wand te installeren, wat leidde tot een speciaal ontwerp van het luchtinlaatsysteem.

Geluiddemping luchttoevoer bestaat uit:

  • Geïntegreerde demister uit zeewaterbestendig aluminium
  • Coulissen geluiddemper van roestvrij staal met A60 isolatie
  • Filterhuis met deuren, scharnieren, flenzen en hijsogen uit roestvrij staal

De complete unit is geïnstalleerd als één onderdeel en compleet volgens de NORSOK regelgeving.

geluiddemping luchttoevoer
geluiddemping luchttoevoer
geluiddemping luchttoevoer
geluiddemping luchttoevoer

Geluidniveau verlaagd

Het mechanische geluidsdrukniveau op 1 meter afstand van de offshore generator set kan een totaal geluidniveau van 109 dB (A) bereiken. Met geluiddemping op de luchttoevoer door het luchtinlaatsysteem van Alara-Lukagro, is het gemiddelde geluidniveau van de generator gereduceerd met ten minste 35 dB.

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging?
Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

JdH-19128-140826@4x
John de Haan Sales Engineer +31 (0) 184 820 762 sales@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: