Nieuws

Niet alleen stiller, maar ook groener

Als maatschappij staan we voor mogelijk de grootste uitdaging in de geschiedenis, namelijk de energietransitie. Hoe gaan we onze energieconsumptie verduurzamen in een markt met een steeds grotere behoefte aan energie.

Alara-Lukagro heeft als doel om de wereld stiller te maken, maar draagt graag ook een steentje bij in de verduurzaming. Dit doen wij onder andere door geluiddempende ventilatieroosters te leveren voor de ventilatie van een inpandige warmtepomp in het project Opwierde deelgebied 5 te Appingedam.

In dit project worden 92 stuks nieuw te bouwen woningen verwarmd en voorzien van warmtapwater middels een warmtepomp. Deze warmtepomp bevindt zich in een buitenberging, die voorzien wordt van twee stuks akoestische ventilatieroosters om zodoende te zorgen voor voldoende lucht toe- en afvoer.

In nauw onderling overleg met Nijhuis Bouw B.V en Nieman Raadgevende Ingenieurs heeft Alara-Lukagro het juiste type rooster geconfigureerd waarbij de optimalisatie tussen luchtcirculatie en geluidsdemping is gevonden. Hiermee blijft de warmtepomp optimaal functioneren en maken we de wereld toch weer wat stiller.

De woningen worden in opdracht van Woongroep Marenland gebouwd en zijn een ontwerp van architectenbureau TWA architecten.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 r.van.ditshuizen@alara-lukagro.com