Geluiddempende ventilatieroosters voor warmtepomp

Je kan er niet omheen… de opkomst van de warmtepomp. De warmtepomp moet er voor zorgen dat het gebruik van aardgas de aankomende jaren flink gaat afnemen. Eén van de nadelen van een warmtepomp is echter het geluid dat door de pomp en ventilator wordt geproduceerd. Alara-Lukagro heeft van technisch bureau Feuerstein de opdracht gekregen voor het leveren van 2 AL-R/600V geluiddempende ventilatieroosters voor het reduceren van het geluid van een warmtepomp van een villa.

Technische bureau
Feuerstein Amersfoort

 

 

 

 

Geluidsisolerende ventilatieroosters voor warmtepomp 1@4x
Geluidsisolerende ventilatieroosters voor warmtepomp 2@4x

Turn-key oplevering

Technisch bureau Feuerstein is een installateur op het gebied van klimaattechniek en heeft met het leveren en monteren van de roosters dit project “Turn-Key’’ opgeleverd. Om de roosters aan te laten sluiten op de rest van de villa heeft Feuerstein de poeder voor conservering aangeleverd (Sikkens fijn structuur). Deze poeder heeft Alara-Lukagro, in haar eigen poedercoatstraat, op de roosters aangebracht.

De beoogde geluiddemping zijn met het toepassen van de 2 x 1500(B) x 1900(H) x 600(H) mm AL-R/600V roosters behaald. Zowel Technisch bureau Feuerstein als de eindklant zijn zeer tevreden met het eindresultaat.

Geluiddempende roosters voor warmtepomp

Alara-Lukagro geluiddempende roosters zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen, waaronder het reduceren van de geluidsuitstoot van warmtepompen. Alara-Lukagro heeft rooster in verschillende standaard uitvoeringen. Daarnaast is ook maatwerk mogelijk. Bij dit project zijn AL-R/600V roosters toegepast, deze hebben een Rw van 27 dB.

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging?
Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 ronald@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.