Een vluchtdeur is net een verzekering

Een vluchtdeur is net een verzekering. Je hoopt hem eigenlijk nooit nodig te hebben, maar in de gevallen dat het wel zo is moet alles goed zijn geregeld. 

Het zal niemand zijn ontgaan dat er een schreeuwend tekort is aan woningen en dat de overheid een zeer ambitieus doel heeft om dit op te lossen door de bouw te intensifiëren en knelpunten op te lossen.

Een van deze knelpunten is een gebrek aan bouwgrond, waardoor er steeds vaker naar oplossingen wordt gezocht naar bouwgrond dicht op snelwegen en langs het spoor. Op deze locaties wordt door middel van een samenspel van geluid reducerende maatregelen en aanvullende eisen aan de bouw gezocht naar mogelijkheden voor nieuwbouw.

Wat heeft dit te maken met een vluchtdeur en waarom is een vluchtdeur net een verzekering?

Geluiddempende vluchtdeuren van Alara-Lukagro

Alara-Lukagro levert geluiddempende vluchtdeuren in de geluidschermen die steeds vaker zichtbaar zijn langs de weg en het spoor. De deuren hebben, net als het geluidscherm, het doel om een geluidreductie teweeg te brengen, waardoor het leefklimaat in de omgeving van deze geluidsbronnen aan de norm voldoet.

Maar een geluidscherm is ook een barrière in het geval van een calamiteit. Wettelijk staat er per type infrastructuur voorgeschreven hoeveel afstand er tussen vluchtduren mag zijn om veilig vluchten mogelijk te maken.

Gelukkig zijn er maar weinig calamiteiten en zijn de deuren dus zelden in gebruik. Zo is dat ook met een verzekering die je afsluit, je hoopt hem eigenlijk nooit nodig te hebben. De deuren van Alara-Lukagro voldoen aan de gestelde eisen om toegepast te worden langs infra projecten, maar zijn ook van hoge kwaliteit zodat de functie gegarandeerd is op het moment dat de deur echt noodzakelijk is.

Alara-Lukagro werkt voor en samen met alle aannemers en bouwbedrijven die leveren en toeleveren op de markt van schermdeuren.

Voor meer informatie kunt u de brochure van schermdeuren downloaden.

MM
Michel Mostert Marketing Specialist +31 (0)184 661 700 m.mostert@alara-lukagro.com