Omkasting WKK en luchtinlaat set drogerinstallatie

Fertikal is een mestverwerker in België met moderne productiesite. Het bedrijf beschikt over een WKK (warmte-kracht-koppeling) installatie met 2 gasmotoren welke energie leveren. De restwarmte vanuit de WKK ruimte wordt gebruikt als energiebron bij het droogproces van de mestverwerking. Alara-Lukagro leverde een omkasting en luchtinlaat set voor de installatie.

Scroll naar beneden

Mestdrooginstallatie

Alara-Lukagro heeft een grote geluidsisolerende omkasting voor de gasmotoren van de WKK ontworpen, inclusief luchtinlaat set.

Warme lucht hergebruiken

De luchtuitlaat van de omkasting is gelinkt aan de luchtinlaat van de droger van de mest. Hierdoor wordt in deze luchttoevoer de koude lucht van buiten gemengd met de warme lucht vanuit de omkasting. Vervolgens wordt de lucht door warmtewisselaars gezogen om de lucht nog verder op te warmen. Een ventilator bij de droger zuigt deze lucht aan. Zodra de droger niet actief is, wordt de lucht via een bypass naar het dak naar buiten gelaten.

 

 

 

luchtinlaat
luchtinlaat
luchtinlaat

Turn-key opgeleverd

De luchttoevoer voor de droger is geleverd inclusief ondersteuning, lucht inlaat roosters in de muur van het gebouw, filter sectie, warmtewisselaars, bypass met luchtuitlaat naar het dak en dakkap, uitlaatgassen mixer en kanaalwerk naar de droger. Door de warmte winning, is het gehele kanaalwerk geïsoleerd uitgevoerd.

Alara-Lukagro heeft de omkasting en complete installatie ontworpen, geëngineerd, geproduceerd en geïnstalleerd.

Naast de omkasting voor de drogerinstallatie leverde Alara-Lukagro ook een geluidsisolerende omkasting voor elders opgestelde compressoren aan Fertikal.

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging?
Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

JdH-19128-140826@4x
John de Haan Sales Engineer +31 (0) 184 820 762 sales@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: