Offshore ventilatiesysteem voor mud shakers

Voor shakers op een offshore platform leverde Alara-Lukagro een geluiddempend ventilatiesysteem. Met dit offshore ventilatiesysteem blijven schadelijke dampen uit de ruimte en wordt het geluid in de shaker ruimte gedempt.

Scroll naar beneden

Mud shakers

Bij offshore boor activiteiten naar olie en gas wordt boorvloeistof (in het Engels: mud) gebruikt in het boorgat om de boorkop te koelen, boorgruis naar de oppervlakte te brengen of tegendruk te geven op het doorboorde gesteente zodat olie of gas niet voortijdig vrijkomen.

De mud die terug keert wordt in zogeheten shakers opgevangen en gefilterd om vervolgens her te gebruiken. De shakers scheiden vaste stoffen van vloeistoffen door een vibrerende zeef.

Gezondheidsrisico’s in mud shakers ruimte

De shakers op offshore platforms hebben een gedegen ventilatie systeem nodig om de schadelijke dampen en olienevel uit de shakers te minimaliseren. Ook worden vaak hoge geluidniveaus bereikt in de shakers ruimte. Hierdoor zijn maatregelen nodig om een veilige en gezonde werkplek voor het offshore personeel te creëren.

Offshore ventilatiesysteem voor mud shakers

Alara-Lukagro heeft verschillende rigs van Paragon Drilling en Noble Drilling voorzien van nieuwe ventilatiesystemen voor de mud shakers, of een revisie van bestaande uitlaatsystemen. Deze werden turn-key geleverd, inclusief on-site (offshore) metingen, ontwerp, productie en offshore installatie. De uitlaat systemen zijn voorzien van uitneembaar en te reinigen vuilfilter.

Een ander voordeel van het nieuwe uitlaatsysteem is dat deze is voorzien van geluiddempers. Daarom wordt het geluid uit de buitenlucht uitlaat verminderd met 25 dB (A). Hiermee is het geluidniveau bij de luchtuitlaat verminderd van 110 dB (A) naar een acceptabel geluidsniveau van 85 dB (A).

offshore ventilatiesysteem
offshore ventilatiesysteem
offshore ventilatiesysteem
offshore ventilatiesysteem
offshore ventilatiesysteem
offshore ventilatiesysteem

Goedgekeurde en gecertificeerde oplossingen

Het offshore ventilatiesysteem voor de shaker ruimten zijn ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd in overeenstemming met de meeste recente offshore wetgeving en normen. Alle offshore leveringen worden gecertificeerd door, onder andere, Lloyd’s of DNV.

Rig manager vertelt

De rig manager van de Noble George Sauvageau vertelt over zijn ervaring met het ventilatie systeem.

“Tijdens de ontwikkeling van het ventilatiesysteem en de eerste metingen vond ik de engineers van Alara-Lukagro pro-actief, toegankelijk en duidelijk over de uitleg van de mogelijkheden die zij konden bieden. In onderling overleg is besloten over de optimale uitvoering van het offshore ventilatiesysteem voor ons rig. Na installatie was ook de crew zeer positief over het functioneren van het ventilatiesysteem en het gemakkelijke onderhoud.”

Rig Manager – Noble George Sauvageau

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging?
Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

Hartelijk dank voor uw bericht aan Alara-Lukagro. Een kopie van het bericht is naar uw email adres verstuurd. Indien van toepassing, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Dit veld is verplicht.

Vul een geldig e-mailadres in.

Enkel cijfers toegestaan

Mensen bekeken ook: