Geluiddemping luchttoevoer motorruimte kraanschip

De geluiddempers op de luchttoevoer voor de motorruimte van een kraanschip zijn erg verouderd. Alara-Lukagro heeft, in nauwe samenwerking met Heinen & Hopman, nieuwe geluiddempers ontworpen, geproduceerd en geleverd voor het kraanschip.

Scroll naar beneden

Luchttoevoer motorruimte

De geluiddempers voor de luchttoevoer van de motorruimte van een kraanschip uit 1984 waren zeer verouderd. De maximaal toelaatbare geluidniveaus werden overschreden, waardoor de installatie niet meer voldoet aan de huidige wet- en regelgeving.

Heinen & Hopman is HVAC specialist in de offshore en maritieme sector (voor meer informatie bezoek Heinen & Hopman). Heinen & Hopman betrok Alara-Lukagro bij het project om nieuwe geluidsdempers voor de luchttoevoer te ontwerpen.

Nieuwe geluiddempers

De wens van de klant was om de nieuwe dempers zoveel mogelijk gelijkwaardig uit te voeren aan de huidige situatie. Er was echter weinig informatie beschikbaar van de huidige situatie. Ondanks dit, heeft Alara-Lukagro, in nauwe samenwerking met Heinen & Hopman, nieuwe geluiddempers ontworpen welke vrijwel volledig overeenkomen met de huidige situatie. Hierdoor worden grote modificaties aan boord voorkomen.

Maatwerk

Eigenschappen

Geluiddempers voor luchttoevoer motorruimte zijn als volgt uitgevoerd:

  • Volledig op maat ontworpen en geproduceerd.
  • Materiaal: roestvast staal (RVS 316L).
  • Voorzien van een offshore nat lak coating met een dikte van 340 µm.
  • Coulissen aan twee zeiden absorberend, voorzien van RVS 316L geperforeerde plaat.
  • Minimaal drukverlies, door aerodynamisch gevormd afstroom profiel.
  • Voor een snelle montage zijn de dempers uitgerust met hijsogen.
luchttoevoer motorruimte
luchttoevoer motorruimte
luchttoevoer motorruimte
luchttoevoer motorruimte

Geluidniveau verlaagd

Met deze nieuwe geluiddempers is het geluidniveau rondom de luchttoevoer van de motorruimte verlaagd, zelfs tot ver onder het maximaal toelaatbare geluidniveau. Dit naar volle tevredenheid van de klant.

Lees meer over geluidisolatie voor motorruimte.

Meer informatie?

Heeft u te maken met hoge geluidniveau’s uit de luchttoevoer of afvoer van technische ruimten? Alara-Lukagro biedt diverse oplossingen op maat. Daarom hebben wij altijd een passende oplossing voor uw situatie.

Stel hiernaast direct uw vraag. Wij adviseren u graag over de beste oplossing voor uw project.

CB
Cees Bassa Sales Manager +31 (0) 184 661 700
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: