Afschermwand voorkomt geluidsoverlast gasbehandelingsunit

De gasbehandelingsunit op de aardgasproductie-locatie van Vermilion Oil & Gas nabij Eernewoude (Friesland) bleek te veel lawaai uit te stralen naar een dichtbij zijnde woning. Een geluidwerende afschermwand biedt hiervoor de oplossing.

Scroll naar beneden

Oplossing geluidsoverlast

Het Noordelijk Akoestisch Adviesbureau adviseerde om een geluidswerende en geluidsabsorberende afschermwand, tussen de installatie en de woning op te stellen om zo de geluidsemissie richting de woning te beperken. Vermilion Oil & Gas benaderde Alara-Lukagro om de geluidwerende afschermwand, inclusief fundatie, te engineeren, produceren, conserveren en installeren.

Geluidwerende afschermwand biedt oplossing

Eigenschappen afschermwand

  • Wand opgebouwd uit sandwichpanelen.
  • Aan één zijde geluidabsorberend uitgevoerd.
  • Hoogte 3,5 meter, breedte 9,5 meter.
  • Staalconstructie: door Alara-Lukagro berekend op windlasten aan hand van Eurocode 3 met toevoeging van de Nationale Bijlage (i.v.m. de hoogte van de wand).
  • Beton fundatie voorzien door derden.
  • Ontwerp, productie en montage van de afschermwand compleet verzorgd door Alara-Lukagro

 

afschermwand
afschermwand
afschermwand | Beoordeling Vermilion

Goed resultaat

Na afronding van het project heeft de construction supervisor van Vermilion Oil & Gas het werk van Alara-Lukagro beoordeeld op 15 verschillende punten, volgens een beoordelingssysteem van Fpal. Alara-Lukagro ontving een 8 (uit 10) op alle 15 punten – waaronder product kwaliteit, project management, installatie en service. Een resultaat om trots op te zijn!

Fpal beoordeling geluiddempende afschermwand op gasveld.
Beoordeling door construction supervisor van Vermilion Oil & Gas.

Score: 8

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging? Alara-Lukagro heeft ruime ervaring met geluidwerende wanden voor de industrie. Verschillende typen panelen geven u ruime keuze met zekerheid van kwaliteit.

Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende afschermwand voor uw project.

CB
Cees Bassa Sales Manager +31 (0) 184 661 700
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: