Geluidswerende wand voor Baggerschip

Van Boskalis heeft Alara-Lukagro de opdracht gekregen voor het leveren van een geluidswerende wand voor op een Manu-Pekka (MP40) baggerschip met Backhoe. Het Baggerschip werd ingezet bij bagger en ontginning werkzaamheden in de haven van Peterhead (UK).

  • Klant: Royal Boskalis
  • Projectlocatie: Peterhead UK

 

 

 

 

 

 

Geluidswand voor Baggerschip
Geluidswerende wand baggerschip

Bagger- en ontginningswerkzaamheden haven van Peterhead

Het project bestond uit bagger-, landwinnings-, kadebouw- en golfbrekeruitbreidingswerken voor Peterhead Smith Embankment Development, met het oog op de ontwikkeling van het gebied in het noorden van de haven bij Smith Embankment om beschutte aanlegplaatsen te creëren voor schepen met een lengte van 20 tot 160 m.

Het project werd gegund aan een joint venture tussen Westminster Dredging en R J McLeod.

Het grootste deel van het gebaggerde materiaal werd aan land geplaatst om een door rotsen beschermd gedeelte van de Smith Embankment vrij te maken. Ter bescherming van de nieuwe kade werd een 100 m lange puinheuvel ter uitbreiding van de bestaande Albert Quay golfbreker aangelegd. Deze rotsstorting werd uitgevoerd door een Manu-Pekka (MP40), uitgerust met een speciale rotsgrijper (Backhoe).

Geluidswerende wanden

Vanuit Boskalis kwam de wens om bovengenoemd project binnen een korter tijdsbestek uit te kunnen voeren. In samenwerking met Alara-Lukagro zijn daarom de mogelijkheden onderzocht die dit mogelijk zouden kunnen maken. Uiteindelijk is de keuze gemaakt om te investeren in geluidswanden die ervoor zorgden dat de Backhoe een lagere geluidsuitstraling had. Hierdoor kon er per dag, binnen de geldende richtlijnen, langer gewerkt worden zonder geluidsoverlast te veroorzaken.

Samenwerking bij realisatie

Uiteindelijk is er gekozen voor een samenwerking waarbij Boskalis in eigen beheer de constructie zou opbouwen naar adviezen van Alara-Lukagro. Alara Lukagro heeft daarbij de oplossingen aangedragen en het juiste type geluidspaneel geselecteerd en geleverd. Boskalis heeft het geheel in Peterhead, UK op de MP40 Backhoe geïnstalleerd en geverifieerd aan de hand van geluidsmetingen. De geluidsmetingen hebben uitgewezen dat de panelen naar wens functioneren.

Meer informatie?

Heeft u een uitdaging op het gebied van geluidshinder? Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

MR
Michael Roode Account Manager +31 (0) 184 820 760 michael@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.