Geluidsisolerende omkasting voor compressoren Bacton Gas Terminal

Als onderdeel van een verjongingsproject zijn in de Bacton Gas Terminal in Engeland drie compressoren vervangen. Alara-Lukagro leverde de omkastingen, die we natuurlijk geluidsisolerend uitvoerde.

Scroll naar beneden

Bacton Gas Terminal

De Bacton Gas Terminal ligt aan de kust van de Noordzee, bij Norfolk, Engeland. Deze terminal van Shell haalt gas binnen uit gasvelden in de Noordzee, 474 kilometer verderop. Via een pijplijn wordt het gas naar het vasteland getransporteerd, waar het onder andere binnenkomt in de Bacton Terminal. De terminal opende al in 1968. Om de waarde van de Bacton Terminal te waarborgen tot 2030, is Shell een uitgebreid verjongingsproject gestart. Een onderdeel van dit project is het vervangen van drie compressoren door nieuwe elektrisch aangedreven propaan compressoren.

Grote omkastingen

Engineeringsbureau Jacobs benaderde ons voor het uitbrengen van een voorstel voor ontwikkeling van de geluidsisolerende omkastingen voor deze compressoren. Na een uitgebreide evaluatiefase van Shell en Jacobs ontving Alara-Lukagro de opdracht. Deze omvatte het engineeren, produceren en monteren van 3 grote compressor omkastingen Рelke omkasting is ruim 13 meter lang, en ruim 7 meter hoog en breed. Onze engineers verzorgde de sterkteberekeningen, CFD-ventilatieberekeningen en het tekenwerk in 3D.

Bijzonder aan de omkastingen, is dat er een groot dakluik is gemaakt voor het uitnemen van de compressor componenten, voor bijvoorbeeld onderhoud.

Daarnaast is interne ventilatie ontworpen, voor extractie van lekkend propaan.

Ook zijn voorbereidingen getroffen voor gasdetectiesensoren.

omkasting
omkasting
omkasting

Meer informatie?

Heeft u een soortgelijke uitdaging?
Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

JdH-19128-140826@4x
John de Haan Sales Engineer +31 (0) 184 820 762 sales@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mensen bekeken ook: