Geluidsisolerende deuren met glas MFA 'Hart voor Treebeek'

In Treebeek, de grootste wijk van Brunssum (Limburg), wordt de multifunctionele accommodatie (MFA) ‘Hart voor Treebeek’ gebouwd. Alara-Lukagro heeft van Smeets Bouw de opdracht gekregen voor het leveren en monteren van meerdere deurkozijn combinaties.

Eigenschappen project

  • Projectnaam: Hart voor Treebeek
  • Architect: Wauben Architects
  • Bouwbedrijf: Smeets Bouw
  • Opdrachtgever: Gemeente Brunssum
  • Adviseur akoestiek: Deerns
  • Locatie: Orionplein Treebeek (Brunssum)

 

 

 

Multifunctionele accommodatie Brunssum - Glazen deuren
MFA Treebeek - Deuren met glas
MFA Treebeek voorzijde

MFA “Hart voor Treebeek”

In opdracht van de gemeente Brunssum bouwt Smeets Bouw aan het Orionplein een multifunctionele accommodatie (MFA). De accommodatie heeft als doel om het voorzieningenniveau en de leefbaarheid in de wijk Treebeek te verhogen.

In de accommodatie komt een medisch centrum, activiteitencentrum, ontmoetingsplek/Grand Café en een informatiepunt voor de wijkbewoners. Daarnaast komen er in het gebouw 30 appartementen, bedoeld voor een- en tweepersoons huishoudens.

Bron: brunssum.nl

Van ontwerp tot aan realisatie

Alara-Lukagro werd in 2018 door adviesbureau ‘Deerns’ en architectenbureau ‘Wauben Architects’ benaderd om mee te denken aan het ontwerp van een aantal hoogwaardig akoestische deuren. Na een ontwikkeltraject en een aanbestedingsprocedure van 2 jaar hebben we van Smeets Bouw de opdracht ontvangen.

Voor dit project levert Alara-Lukagro 3 stuks AL-D/D56 geluidsisolerende dubbelvleugelige deuren met een Ra pop waarde van 47 dB. Zowel het actieve als het passieve deurblad zal worden uitgevoerd met akoestische beglazing van (B x H) 550 x 2.000 mm. Om inbraak te voorkomen wordt er hoogwaardig SKG*** deurbeslag toegepast. Daarnaast zijn de deuren uitgevoerd met een vluchtfunctie om bij calamiteiten snel te kunnen vluchten.

De montage zal naar alle waarschijnlijkheid halverwege 2021 plaatsvinden.

Meer informatie?

Heeft u een uitdaging op het gebied van geluidshinder? Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 ronald@alara-lukagro.com
    Om op uw bericht te kunnen reageren hebben wij uw toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.