Deuren voor multifunctioneel complex AFAS

Alara-Lukagro heeft van Dura Vermeer Bouw Hengelo BV de opdracht gekregen voor het leveren van verschillende enkel-, en dubbelvleugelige deuren en schuifdeuren met geluidsisolerende en brandwerende eigenschappen. Het AFAS Experience Center te Leusden is een multifunctioneel complex bestaande onder andere uit het hoofdkantoor van software ontwikkelaar AFAS.

  • Opdrachtgever: Dura Vermeer Bouw Hengelo BV
  • Architect: Architectenbureau Steef van der Veldt & Just Architects
  • Constructeur: Pieters Bouwtechniek
  • Adviseur (akoestiek en brandwerendheid): Peutz
  • Eindgebruiker: AFAS Software
  • Locatie: Leusden

 

 

AFAS2@4x
AFAS3@4x
Afas Experience Center | Doors
AFAS5@4x
AFAS6@4x
Deuren Afas Experience | Vluchtdeuren | Paniekdeuren | Veilig vluchten
Deuren Afas Experience | Vluchtdeuren | Paniekdeuren | Veilig vluchten
AFAS9@4x
AFAS10@4x
AFAS1@4x

AFAS Experience Center

Het AFAS Experience Center is een indrukwekkend multifunctioneel complex bestaande uit onder andere het hoofdkantoor van bedrijfssoftware ontwikkelaar AFAS, diverse auditoria, een restaurant, een sportruimte, een 2-laags ondergrondse parkeergarage en een bolvormig theater.

AFAS Theater

Het AFAS Theater is één van de meest prestigieuze en state-of-the-art utiliteitsprojecten dat ooit in Nederland is gerealiseerd. De bolvormige glazen theaterkoepel is een echte eyecatcher! Binnen in de theaterkoepel treffen bezoekers een prachtige sfeervolle theaterzaal en een ruim opgezette lobby. Opvallend in de lobby is, naast de centraal gelegen bar, de met tropische planten beklede wand. Deze wand zorgt er mede voor dat een bezoek aan het AFAS Theater een onvergetelijke ervaring is. Het AFAS Theater biedt ruimte aan ca. 850 personen en wordt in gebruik genomen voor kleine en grote zakelijke evenementen, zoals seminars, congressen, productpresentaties en premières.

Deuren van Alara-Lukagro

Voor het AFAS Theater heeft Alara-Lukagro 11 enkelvleugelige AL-D/D56 en 18 dubbelvleugelige AL-D/D56 binnendeuren geleverd. Een groot gedeelte van de geluidswerende deuren zijn brandwerend in combinatie met EN-179 of EN-1125 uitgevoerd. Bijna alle deuren zijn als “sluisdeuren” toegepast en zorgen ervoor dat het geluid zoveel mogelijk in de theaterzaal blijft. Daarnaast zorgen de deuren er ook voor dat er tijdens een evenement geen ongewenst licht van buiten de zaal binnenkomt. De deuren zijn aan de sluiszijde grafietzwart (RAL9011) en aan de zaalkant purperrood (RAL3004) gecoat. Daarnaast is het deurbeslag aan de zaalkant volledig in lijn met de kleur van de deur. Afhankelijk van de positie zijn de deuren voorzien van mechanische of elektrische (solenoïde) sloten.

Daarnaast hebben we in samenwerking met onze partner Tané Hermetic 4 stuks elektrisch bedienbare horizontale schuifdeuren geleverd. Op verzoek van de klant zijn 2 stuks deurkozijnen EI-2-60 brandwerend uitgevoerd met een Rw-waarde van 52 dB(B x H) ca. 6.000 x 2.600/3.400 mm). De rest van de schuifdeuren zijn met een Rw-waarde van 31 dB en afmetingen van (B x H) 5.600 x 2.600/3.400 mm) geleverd.

De totale scope van de opdracht bestond uit: project management, engineering, productie, conservering, monteren en gebruiksklaar maken van de deuren. De opdracht voor dit project hebben we ontvangen in juni 2018 en de montage was klaar in januari 2021.

We willen AFAS en Dura Vermeer Bouw Hengelo BV bedanken voor dit project en wensen alle bezoekers veel theaterplezier.

Meer informatie?

Heeft u een uitdaging op het gebied van geluidshinder? Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 ronald@alara-lukagro.com

    Om op uw bericht te kunnen reageren hebben wij uw toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.