Akoestische verbetering omkastingen aandrijfmotoren

Alara-Lukagro is benaderd door DEME Group voor de renovatie en akoestische verbetering van de omkastingen rondom de aandrijfmotoren/thruster deck units van de Vlaanderen VII en de Vlaanderen VIII.

Opdrachtgever: DEME Group

 

 

 

 

 

© foto Vlaanderen II: DEME Group

Akoestische verbetering omkastingen aandrijfmotoren schepen 1
Akoestische verbetering omkastingen aandrijfmotoren schepen 2
Akoestische verbetering omkastingen aandrijfmotoren schepen 3
Vlaanderen VII – DEME@4x

Vlaanderen VII en de Vlaanderen VIII

De Vlaanderen VII en de Vlaanderen VIII zijn beiden in 1998 geconstrueerd en maken onderdeel uit van de vloot van DEME Group. Het zijn zogenaamde self-propelled split hopper dredgers. Een split hopper dredger is een baggerschip dat zich over zijn lengteas kan splitsen om zijn lading te lossen. Om een dergelijke operatie mogelijk te maken, bestaat de aak uit twee halve rompen die met elkaar zijn verbonden door middel van scharnieren aan de bovenkant en hydraulische cilinders aan de onderkant.

Op het aft deck van ieder schip staan twee stuks Cummins KTA19 motoren geïnstalleerd, een bakboord en een stuurboord versie, die direct de roer propellers aandrijven. Aangezien deze twee motoren in de directe nabijheid van de accommodatie zijn gepositioneerd, ontstond de wens bij DEME Group om het geluidsniveau te reduceren. De reeds geïnstalleerde omkastingen waren namelijk niet geïsoleerd uitgevoerd. Alara-Lukagro heeft een voorstel gedaan voor een volledig vernieuwde set-up en een akoestisch verbeterde versie van de deck-units met een geïsoleerde uitvoering en geluiddempende ventilatie voorzieningen.

Meer informatie over de Vlaanderen VII en de Vlaanderen VIII.

Geluidsomkastingen

Er is gekozen voor een drop-over uitvoering. Hierbij zijn de geluidsomkastingen, inclusief de geluiddempende ventilatie voorzieningen, volledig voorbereid en samengesteld in de Alara-Lukagro faciliteiten. Op deze manier kunnen de drop-over omkastingen in zijn geheel over de bestaande situatie geplaatst worden om zo de montage tijd op locatie en het niet in bedrijf zijn van de schepen tot een minimum te beperken.

Om dit maatwerk te kunnen leveren is de situatie in kaart gebracht aan de hand van een inmeetbezoek in Wedel, Duitsland, waar de schepen zich op dat moment bevonden. Hier is het tekenwerk en de verdere detail-engineering op afgestemd. In overleg met de superintendent van DEME Group is het definitieve ontwerp verder tot stand gekomen.

Aan de hand van begin en een controle geluidsmetingen worden door Alara-Lukagro de akoestische prestaties van de nieuwe voorzieningen zeker gesteld.

Meer informatie?

Heeft u een uitdaging op het gebied van geluidshinder? Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

MR
Michael Roode Account Manager +31 (0) 184 820 760 michael@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.