Nieuws

Nieuwe spuitcabine voor natlak

Begin oktober heeft Alara-Lukagro een nieuw geplaatste natlak cabine in gebruik genomen. “Door de flinke stijging in het aantal (grote) opdrachten was de nieuwe cabine hard nodig”, aldus Annold de Jong, Manager Coating Systems bij Alara-Lukagro. “Het natlak proces kent verschillende stadia waaronder het schuren en afplakken, het lakken zelf en het drogen van de lak. Met deze nieuwe cabine hebben we nu 4 natlak cabines en kunnen we continu doorgaan met het proces.” Daarnaast is de nieuwe cabine in het verlengde geplaatst van één van de reeds bestaande cabines, waardoor het mogelijk is nog langere producten, zoals geluidsisolerende omkastingen, te coaten. De totale lengte van de 2 cabines samen is ruim 30 meter. Bovendien heeft de cabine een inwendige hoogte van 8 meter en een breedte van 6,5 meter.

De zijkanten en het plafond van de nieuwe natlak cabine zijn voorzien van LED-lichtbakken. Deze verlichting is een stuk energiezuiniger dan de oude verlichting, terwijl de lichtopbrengst nagenoeg hetzelfde is. Daarnaast is de cabine onder andere voorzien van een goede en energiezuinige ventilatie toevoer via een filterplafond en afzuiging via twee afzuigzuilen. De cabine is toegankelijk via twee ruime roldeuren en twee servicedeuren met vluchtfunctie.

Een rails aan het plafond maakt het voor de mensen op de afdeling Coating Systems mogelijk kleinere producten eenvoudig en met weinig fysieke kracht door de cabine te geleiden. Op meerdere plekken in de wand zijn perslucht aansluitpunten geplaatst waar de lakspuiten kunnen worden aangesloten. Hierdoor kunnen eenvoudig, zonder gevaarlijke situaties met lange slangen, alle plekken van de cabine worden bereikt.

Poedercoating en natlak faciliteiten

Door onze ruim opgezette poedercoating en natlak faciliteiten, in combinatie met de straalcabine, zijn onze producten bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. Aan de hand van de speciale mengruimte kunnen producten daarnaast in elke gewenst kleur worden afgewerkt.

Met deze nieuwe moderne, ruime natlak cabine is Alara-Lukagro klaar voor de toekomst.

Spuitcabine natlak deur binnen

Spuitcabine natlak afzuigzuil

Spuitcabine natlak filterplafond

Spuitcabine natlak LED verlichting

Spuitcabine natlak perslucht aansluitpunt

Spuitcabine natlak rail

MM
Michel Mostert Head of Marketing +31 (0)184 661 700 m.mostert@alara-lukagro.com