Nieuws

Nieuw duurzaam geluiddempend rooster levert flinke besparingen op

Duurzaam geluiddempend ventilatierooster

Alara-Lukagro heeft de geluiddempende ventilatieroosters doorontwikkeld. Hierdoor kan nu ook de luchtspleet aangepast worden. Ten opzichte van standaard ventilatieroosters is daarmee een lager drukverlies te realiseren, bij hogere geluiddemping, met kleinere roosters. Deze ontwikkeling zorgt voor een hoger rendement van machines en installaties. Daarnaast biedt het zekerheid van het behalen van de geluidseisen. Wanneer men met een kleiner rooster af kan levert het ook nog een kostenbesparing op. Kortom, een duurzaam alternatief op de standaard ventilatieroosters.

Tool ontwikkeld na uitgebreide testen

Alara-Lukagro werkt al geruime tijd met 4 typen standaard geluiddempende ventilatieroosters. Deze zijn onafhankelijk getest en gecertificeerd conform geldende ISO normen bij Peutz. Op basis van deze roosters zijn uitgebreide tests uitgevoerd met talloze configuraties. Hieruit is een rooster-selectie tool ontwikkeld.

Deze tool past de luchtspleet van de 4 standaard roostertypen aan. Hierdoor ontstaat de meest ideale combinatie van drukverlies en geluiddemping. Daarmee wordt ieder rooster voor elke individuele situatie geconfigureerd tot het meest optimale rooster.

Bekijk hier de rooster-selectie tool.

Lager drukverlies bij hogere geluiddemping

Uit de testen blijkt dat bij roosters met een aangepaste luchtspleet de tussenschakeldemping betere resultaten geeft. Zowel hoogfrequent als laagfrequent. Ook blijkt de globale geluiddemping (Rw waarde) van de roosters met aanpasbare luchtspleet zo’n 4 tot 5 dB verbetert ten opzichte van standaard roosters. Qua drukverlies zijn besparingen tot wel 70% te realiseren.

Dit betekent: een besparing qua energieverbruik voor de machines en installaties waarvoor de roosters geplaatst worden. Een duurzame keuze voor projecten.

 

Bekijk ook deze video over het nieuwe duurzame geluiddempende rooster:

Wat doet dit rooster voor uw project? Wij laten het u graag zien!

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, of een voorbeeld van de voordelen die dit type rooster biedt voor uw project.

Hartelijk dank voor uw bericht aan Alara-Lukagro. Een kopie van het bericht is naar uw email adres verstuurd. Indien van toepassing, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Dit veld is verplicht.

Vul een geldig e-mailadres in.

Enkel cijfers toegestaan

MM
Michel Mostert Marketing Specialist +31 (0)184 661 700 m.mostert@alara-lukagro.com

Bekijk ook