Nieuws

Alara-Lukagro onderdeel van IPCOM groep

  • Creëren van een leidende positie en sterke expertise in akoestische geluidsbeheersing
  • Uitbreiding van R&D en productie capaciteit
  • Synergie versterken met IPCOM organisatie Atis International, akoestisch specialist.

We zijn verheugd te kunnen melden dat Alara-Lukagro met ingang van 18 mei onderdeel is gaan uitmaken van de IPCOM groep. Door ons aan te sluiten bij IPCOM versterken we het fundament van onze organisatie, zodat we kunnen blijven leren en groeien. We zijn ervan overtuigd dat wij onze klanten daardoor nog beter van dienst kunnen zijn.

Alara-Lukagro heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. De omzet is flink toegenomen en de organisatie is groter en internationaal actiever geworden. Op dit moment heeft de organisatie een niveau bereikt waarop de volgende stap kan worden gezet. Door de overname kan Alara-Lukagro zijn groeiambities waarmaken en een leidende positie verwerven op het gebied van lawaaibeheersing, ventilatietechnologie en brandbeveiliging.

“Toetreden tot de IPCOM Groep is de juiste vervolg stap om het potentieel van Alara-Lukagro volledige te benutten. Aangezien de groep, in het bijzonder Atis International, grotendeels het zakelijke DNA deelt, hebben we al de elementen voor een sterke groei en een gezamenlijke toekomst”; zegt André Hameete, CEO en eigenaar van Alara-Lukagro.

“We zijn erg blij om Alara-Lukagro te verwelkomen in de IPCOM familie. De overeenkomst past uitstekend omdat Atis International en Alara-Lukagro grotendeels overeenkomen. Atis International heeft de afgelopen jaren een sterke positie opgebouwd in akoestische, thermische en brandwerende isolatiematerialen, terwijl Alara-Lukagro een sterke internationale positie heeft opgebouwd in klant specifieke geluidsisolerende oplossingen. Onze gecombineerde productarrangementen en markt posities zullen onze leidende posities als specialisten in geluidsbeheersing in verschillende markten verder versterken”, zegt Remco Boerefijn, CEO of IPCOM.

Maatwerk oplossingen voor geluidsbeheersing

Alara-Lukagro, opgericht in 1964, is een toonaangevende Nederlandse fabrikant van oplossingen voor geluidsbeheersing. Met een productiefaciliteit van ongeveer 20.000 m2 in Groot Ammers (NL), Alara-Lukagro produceert producten zoals geluidsisolerende deuren, akoestische omkastingen, geluidswerende wanden, roosters en geluidsdempers naar de wensen van de klant. Voor elke markt, op elke schaal.

Over IPCOM

Ipcom is een ambitieuze en snelgroeiende Europese groep van bedrijven, gespecialiseerd in de distributie en conversie van innovatieve oplossingen voor thermische isolatie, hoge temperatuur isolatie, passieve brandbescherming en akoestische isolatie. Haar klanten zijn installateurs, internationale aannemers, groothandelaren en OEM’s in een breed scala van industrieën en markten. Ipcom heeft meer dan 880 werknemers in dienst en levert haar oplossingen via een netwerk van meer dan 50 verkooppunten in 13 landen in Europa.

Voor meer informatie kan je een bezoek brengen aan www.ipcom.be en www.alara-lukagro.com.

Bekijk het persbericht op de website van IPCOM groep.

MM
Michel Mostert Marketing Specialist +31 (0)184 661 700 m.mostert@alara-lukagro.com