Vluchtdeuren voor infra project A1 Apeldoorn - Azelo

Alara-Lukagro heeft van Heijmans de opdracht gekregen voor het leveren van 3-tal deurkozijn combinaties. De schermdeuren worden toegepast in nieuw te plaatsen geluidsschermen aan de A1 tussen Apeldoorn en Azelo.

Eigenschappen project

  • Uitvoerder: Heijmans
  • Opdrachtgever: Rijkswaterstaat
  • Locatie: Apeldoorn – Azelo
  • Looptijd: 2018 – 2021

 

 

 

Werkzaamheden A1 Heijmans
Werkzaamheden A1 Heijmans groene energie

Infra project A1 Apeldoorn – Azelo

In de periode 2018 – 2021 breidt Heijmans in opdracht van Rijkswaterstaat ruim 40 kilometer snelweg uit. Het betreft het stuk van de A1 in beide richtingen tussen Apeldoorn en Azelo. Naast het wegdek past Heijmans ook de viaducten, bruggen en aansluitende wegen aan. De A1 is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden in binnen- en buitenland. Een goede doorstroming op deze snelweg is dan ook belangrijk.

De A1 loopt door het unieke Sallandse landschap. Het laten aansluiten van de weg bij het landschap was dan ook belangrijke contracteis tussen Heijmans en Rijkswaterstaat. De heeft de weggebruiker straks tussen Apeldoorn en Duitsland een uniforme wegbeleving. Deze herkenbare look en feel wordt versterkt met onder andere geluidsschermen, verbrede viaducten en streekeigen beplanting.

Lees meer over dit project op de websites van Heijmans en Rijkswaterstaat.

Schermdeuren

In de geluidsschermen komen op 3 plekken schermdeuren. De deuren hebben vanaf de wegzijde altijd een vrije doorgang naar de woonzijde, zodat mensen die zich op de snelweg begeven in geval van calamiteiten altijd kunnen vluchten. Aan de woonzijde is het deurblad enkel voorzien van een deurknop zodat vanaf deze zijde de deur enkel met een sleutel kan worden geopend en onbevoegden niet de snelweg op kunnen lopen. Om daarnaast te voorkomen dat de deuren open kan blijven staan zijn de schermdeuren teven voorzien van een drangersysteem.

Meer informatie?

Heeft u een uitdaging op het gebied van geluidshinder? Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

RvD-21423-141421@4x
Ronald van Ditshuizen Account Manager +31 (0) 184 820 764 ronald@alara-lukagro.com
    Om op uw bericht te kunnen reageren hebben wij uw toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.