Omkasting voor tuinder in Noord-Holland

Door een te veel lawaai van een grote gasverbrandingsmotor heeft Alara-Lukagro de opdracht gekregen om een omkasting met ventilatie set te leveren.

  • Opdrachtgever: Innio/ Jenbacher BV
  • Eigenaar pand/ locatie: Tuinder | Kassen
  • Locatie: Noord-Holland

 

 

 

 

 

tuinder_noordholland@4x

Tuinder, Noord-Holland

De motor wordt enerzijds gebruikt voor het produceren van stroom en warmte ten behoeve van de kas, anderzijds wordt de te veel geproduceerde energie door de tuinder verkocht aan energiemaatschappijen.

Het betreft een binnenopstelling, hetgeen betekent dat de omkasting in een ketelhuis komt te staan. De omkasting beschermt de omgeving tegen geluidsoverlast.

Omkasting van Alara-Lukagro

De geluidsisolerende omkasting voldoet aan de gestelde geluidseis van 75 dB(A) op 1 meter afstand en de ventilatieset voldoet aan 70 dB(A) op 1 meter afstand. Hierbij wordt gebruik gemaakt van eigen ontwikkelde software om de akoestische berekeningen te maken, zodat altijd de beste oplossing geleverd wordt.

De afmetingen van de omkasting zijn L x B x H = 12.000 x 4.700 x 3.900 mm. De omkasting is voorzien van poedercoating in de kleur RAL 7035. De verschillende materialen, waaruit de omkasting is opgebouwd, zijn: verzinkt staal, ontdreuningsmateriaal, minerale wol en geperforeerde staalplaat. De ventilatieset bestaat uit een lucht toevoer en een lucht afvoer kanaal, welke op het dak van de omkasting worden afgesteund.

De omkasting is opgebouwd uit panelen. De omkasting is voorzien van 2 deuren met een anti-paniekstang aan de binnenkant zodat in geval van calamiteit iemand er snel uit kan. Verder worden er hijsbalken boven de cilinders aangebracht voor onderhoudsdoeleinden.

De gehele montage wordt uitgevoerd door eigen monteurs, waarbij o.a.  een minikraan wordt gebruikt om de zware panelen op te pakken. De doorlooptijd van het project bedraagt 10 tot 12 werkweken.

Meer informatie?

Heeft u een uitdaging op het gebied van geluidshinder? Stel uw vragen, dan adviseren wij u graag over een passende oplossing voor uw project.

JdH-19128-140826@4x
John de Haan Sales Engineer +31 (0) 184 820 762 sales@alara-lukagro.com
    Om uitvoering te kunnen geven aan uw verzoek hebben wij toestemming nodig uw persoonsgegevens te mogen gebruiken. Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons privacy statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.